Un dulce de weekend - prajitura cu rom si multa ciocolata

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 11:30
6022 citiri
Un dulce de weekend - prajitura cu rom si multa ciocolata
Foto: cuisineaz.com

Este o prajitura delicioasa, care se prepara in doar 20 de minute. Ingredientele sunt la indemana oricui, iar reusita retetei este garantata.

Din cantitatile de mai jos rezulta circa 20 de bucati de prajitura, daca aceasta este coapta intr-o tava standard de aragaz. Compozitia poate fi coapta si intr-o tava de chec, sau intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, pentru blat de tort.

Ca sa o prepari, ai nevoie de o lingura cu varf de cacao, 100 de grame de faina, un plic de praf de copt, trei oua mari, 140 de grame de zahar tos, 100 de grame de unt, doua linguri de rom (poti folosi si esenta de rom, impreuna cu o lingura-doua dintr-un alt fel de alcool rafinat - vodka sau coniac), 300 de grame de ciocolata de menaj si un varf de cutit de sare.

Prepararea este in doua etape. Bate ouale intregi cu zaharul, folosind un mixer, cateva minute. Intr-un alt vas amesteca pudra de cacao, sarea, faina si parful de copt. Adauga untul (de preferat moale) si amesteca. Combina cele doua amestecuri si omogenizeaza usor. Aduga in compozitiue ciocolata topita in prealabil. Unge o tava cu unt si rastoarna compozitia. Prajitura se coace circa 35-40 de minute la 180 de grade.

Este gata cand este ferma la atingere si are o culoare frumoasa. Se taie in bucatele dupa ce s-a racorit. Poate fi servita alaturi de o lingura de inghetata, cu fructe din dulceata sau cu sirop de fructe ori ciocolata.

Merge foarte bine alaturi de cateva fructe proaspete si o lingura de frisca sau cu iaurt cu fructe care a fost tinut inainte 30 de minute, in congelator. Daca prajitura este coapta intr-o forma rotunda, poate fi prezentata ca un tort, daca o acoperi cu multe bucatele de fructe proaspete si frisca.

Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Aceste nouă alimente, adesea privite ca fiind o plăcere vinovată sau consumate în mod moderat, sunt mai sănătoase decât crezi, potrivit unui nou raport. Dr. Stephen Dahmer, Director la...
Prețul pentru cacao a crescut de trei ori în ultimul an. Consumatorii încep să simtă impactul
Prețul pentru cacao a crescut de trei ori în ultimul an. Consumatorii încep să simtă impactul
Consumatorii ar putea începe să simtă impactul creşterii preţurilor pentru cacao, care au urcat marţi peste 10.000 de dolari tona, pentru prima oară, pe măsură ce lumea se confruntă cu...
#retete culinare, #prajituri celebre, #ciocolata, #prajitura cu rom , #alimente