Usturoiul, un super-aliment pentru sanatatea ta

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 16:38
6550 citiri
Usturoiul, un super-aliment pentru sanatatea ta
Foto: allotment

Usturoiul poate fi numit fara probleme super eroul plantelor. Daca vei transforma usturoiul in cel mai bun prieten, te vei intalni mai rar cu medicul. Citeste in continuare mai multe detalii despre cat de bun este usturoiul pentru sanatatea ta.

Multe persoane se tem sa consume usturoi din cauza mirosului si a arsurilor provocate, insa acesta este gustul si mirosul sanatatii. Mirosul greu al acestei plante ucide microbii si virusii aflati la o distanta de 20 de centimetri, informeaza Garlic Party. De asemenea, este una dintre putinele plante ce contin sulf, un element vital pentru metabolism.

Allicinul din usturoi lupta impotriva cancerului si combate stresul. Acesta ucide bacteriile si nu este deloc rau pentru organismul tau. Numeroase studii au demonstrat ca numarul persoanelor ce sufera de cancer este mai mic in tarile in care se consuma foarte mult usturoi, precum Egipt, India si China.

Usturoi, pentru frumusete si sanatate

Usturoiul normalizeaza tensiunea arteriala, consolideaza vasele de sange, stimuleaza imunitatea organismului, diminuand sansele de a face cancer sau a de aparitie a unor tumori, reduce nivelul colesterolului si reduce aparitia diabetului tip I si II.

Dupa ce citesti acest material nu trebuie sa te pui pe mancat usturoi incontinuu, trebuie sa adaugi treptat cate un catel sau doi meselor tale. Pentru gatit poti folosi usturoi pulbere.

Un usturoi pe inima ta

Stai departe de usturoi din cauza mirosului? Decat sa renunti la aceasta planta, incearca sa neutralizezi mirosul mancand patrunjel verde, mestecand boabe de cafea sau folosind ata dentara si apa de gura. Evita guma de mestecat, aceasta va intensifica mirosul. Daca vrei sa nu deranjezi familia cu mirosul, convinge-i si pe ceilalti sa manance si astfel nu te vei mai simti prost.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#beneficii usturoi sanatate, #usturoi sfaturi alimentare, #usturoi planta beneficii organism , #alimente