Boala Alzheimer, tratata cu nicotina

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 22:14
4690 citiri
Boala Alzheimer, tratata cu nicotina

O echipa de neurochirurgi a descoperit modul prin care ar putea fi inlaturate efectele secundare ale tratamentului pentru Boala Alzheimer, de care sufera 5,3 milioane de americani si reprezinta a sasea cauza de deces in SUA.

Cercetatorii sunt de parere ca supraproductia peptidei A-beta, in creier, este cauza aparitiei teribilei boli si au dezvoltat un tratament medicamentos care blocheaza actiunea enzimei BACE1, responsabila de productia A-beta, informeaza Medical News Today.

Cand enzima BACE1 a fost eliminata in cazul soarecilor de laborator, acestia au devenit confuzi si agresivi.

"Soarecii au aratat semne de schizofrenie si pierderi de memorie. Enzima este o tinta predilecta a tratamentului pentru Boala Alzheimer, insa trebuie sa depasim aceste efecte secundare", spune Hey-Kyoung Lee, profesor asociat la Departamentul de Biologie al Universitatii din Maryland.

Cercetatorii au cautat o solutie pentru evitarea dereglarii cerebrale si pentru eliminarea efectelor secundare cauzate de BACE1, si considera ca au gasit-o in receptorul activat de nicotina - Alpha7 (nicotinic acetylcholine receptor).

"Stimuland receptorul Alpha7 cu substanta nicotina, putem recupera functionarea cerebrala normala", explica Dr. Lee.

Soarecii cu enzima BACE1 "blocata" au mai putine semnale neuronale generate de calciu si, astfel, se produc mai putin neurotransmitatori.

Cercetatorii au descoperit ca nicotina activeaza absorbtia calciului si mecanismul eliberarii neurotransmitatorilor, care ajungeau la un nivel normal, dupa ce soarecii erau tratati cu nicotina.

Dr. Lee este interesat daca soarecii care au blocata enzima BACE1 prin nicotina au un comportament normal.

"Nicotina este deja utilizata terapeutic pentru Boala Alzheimer si, in cazul activarii Alpha7 si a inhibitorului pentru BACE1, putem recupera functia cerebrala", conchide coordonatorul studiului.

Cea mai mare provocare pentru medici a fost sa inventeze un medicament care sa poate trece din sange in creier si sa aiba o functie inhibitoare pentru BACE1. Cercetatorii au realizat astfel un medicament oral care are drept tinta receptorul pentru nicotina Alpha7.

Este posibil ca, in viitor, acest tratament sa fie alaturat medicamentelor inhibitoare de BACE1 pentru tratarea si stoparea evolutiei Bolii Alzheimer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#tratament boala Alzheimer, #tratament Alzheimer nicotina, #beneficii nicotina , #alzheimer
Comentarii
Poza sosodve
sosodve
rank 2
Postam acum in urma cu cateva luni un comentariu vis a vis de farmacia lui Dumnezeu.