Cum poti folosi uleiul de peste

Luni, 22 Februarie 2010, ora 07:34
13631 citiri
Cum poti folosi uleiul de peste
Foto: myfitnessstudio.co.uk

Uleiul de peste are numeroase intrebuintari curative, de la tratarea acneei pana la bolile cardiovasculare, imbunatatirea circulatiei sangelui, artrita sau Alzheimer. Contine cea mai mare contitate de acizi grasi omega 3, care ajuta la reducerea riscului aparitiei diabetului cu 55% chiar, potrivit studiilor specialistilor.

Din scrumbie, pastrav, ton, heringi, calcan, sardine, scoici sau somon se obtine uleiul de peste care poate fi folosit si ca tratament naturist. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca dieta cu ulei de peste reduce valoarea colesterolului, a trigliceridelor si implicit a bolilor cardiovasculare si infarctului, informeaza organicfacts.net.

Datorita efectelor sale benefice asupra sanatatii inimii, uleiul de peste ajuta si la favorizarea unei bune circulatii a sangelui. Acesta este si principalul motiv al cresterii imunitatii organismului si intarirea rezistentei lui.

Daca esti racit, uleiul de peste te poate scapa de starile febrile, inflamatii, iritatiile pielii si oboseala organismului.

Este un ajutor de nadejde al curelor de slabire. In timpul exercitiilor fizice, uleiul de peste consumat inaintea curei de miscare ajuta la arderea mai rapida a grasimilor. Deci daca te-ai hotarat sa introduci in cura ta de slabire uleiul de peste, consuma-l inainte de exercitiile fizice, in fiecare zi.

Are importante proprietati aniinflamatorii, tocmai de aceea ajuta la refacerea tesuturilor. Consumul regulat te scapa inclusiv de gastrita suparatoare, ulcerul sau orice dereglare stomacala. Pentru persoanele in varsta, tabletele de ulei de peste care se gasesc in magazinele de profil pot fi un bun tratament impotriva reumatismului sau artritei.

Pentru tineri si adolescenti, prezenta acizilor grasi omega 3 din uleiul de peste influenteaza decisiv imbunatatirea tonusului general si evitarea starilor de stres si anxietate. Oboseala mentala si chiar tendintele de suicid proprii depresiei la adolescenti pot disparea dupa o cura de ulei de peste sub forma de tablete.

Este si un bun tratament in afectiunile oculare si ale pielii. Trateaza iritatiile, acneea severa sau psoriazisul, redand stralucirea naturala a pielii prin imbunatatirea circulatiei sangelui si reducerea inflamatiilor.

Uleiul de peste poate fi inclus si in dieta gravidelor pentru ca ajuta la buna dezvoltare a fatului, prin vitamina A continuta.

Specialistii americani avertizeaza insa asupra consumului impropriu de ulei de peste in orice forma a sa. Daca te-ai hotarat sa respecti o astfel de dieta, cere sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul. El iti va recomanda doza necesara starii tale generale de sanatate, dupa realizarea unui control de rutina obligatoriu.

Mai mult, nu este recomandata inlocuirea uleiului din alimentatie cu cel de peste. Chiar daca are numeroase beneficii asupra sanatatii, un organism sanatos are nevoie si de grasimile preluate din uleiul de masline pe care il folosesti la mancare, deci evita sa il inlocuiesti cu cel de peste.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#ulei peste intrebuintari, #ulei peste inima, #ulei peste trigliceride, #ulei peste diabet , #alzheimer