Legatura neasteptata dintre vedere si Alzheimer

Duminica, 12 August 2018, ora 08:32
11452 citiri
Legatura neasteptata dintre vedere si Alzheimer
Foto: Arhiva Pixabay

Alzheimerul e una dintre cele mai enigmatice boli pentru comunitatea stiintifica. Un studiu nou nu vine cu raspunsuri, ci cu si mai multe intrebari, aratand ca exista o legatura clara intre acest tip de dementa si boli degenerative ale ochilor, asa cum e glaucomul.

Desi e prea devereme sa se afirme ca una e cauza si alta efect, e clar ca o programare la medicul oftalmolog si verdictul acestuia ar putea insemna mult mai mult pe viitor, arata Science Alert.

Un studiu realizat pe aproape 4.000 de pacienti cu varste de peste 65 de ani, timp de cinci ani, a aratat ca cei cu boli degenerative ale ochilor aveau un risc mai mare cu 40 - 50% de a fi diagnosticati cu Alzheimer destul de curand.

Oamenii de stiinta implicati in studiu sunt convinsi ca ochii sunt o poarta catre creier si ca diagnosticul, cand vine vorba de bolile ochilor, ar trebui privit cu mult mai multa atentie. Studiul, realizat de oameni de stiinta de la Scoala de Medicina a Universitatii din Washington, a aratat ca degenerescenta maculara, retinopatia diabetica si glaucomul sunt in stransa legatura cu Alzheimerul.

De-a lungul timpului, au fost vehiculate tot felul de posibile cauze pentru acest tip de dementa, inclusiv diferite virusuri. Inca nu se stie ce o cauzeaza, dar cert e ca, in acest moment, circa 50 de milioane de oameni din intreaga lume traiesc cu aceasta boala. Iar numarul se va dubla pana in 2050.

Citeste si Reusita nesperata: O pastila care e pe piata de 22 ani a facut ce nu a reusit niciunul medicament pentru dementa sau Alzheimer

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alzheimer probleme vedere, #glaucom alzheimer, #degenerescenta maculara alzheimer , #alzheimer