Ziare.com

Vezi cat stai intr-un picior, ca sa afli daca risti sa faci Alzheimer

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 08:02

   

Vezi cat stai intr-un picior, ca sa afli daca risti sa faci Alzheimer
Incapacitatea de a sta echilibrat intr-un picior timp de 20 de secunde ar putea fi un semn al microsangerarilor la nivelul creierului, puse pe seama unei forme de dementa, se arata intr-un studiu recent.

Persoanele care nu reusesc sa stea intr-un picior timp de 20 de secunde au un risc mai mare de a face accident vascular cerebral sau, pe termen lung, boala Alzheimer, informeaza Top Sante.

Concluzia apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Kyoto, Japonia, care spun ca aceasta lipsa de echilibru este semnul micro-sangerarilor la nivelul creierului.

"Persoanele care prezinta un dezechilibru la statul intr-un picior ar trebui sa primeasca mai multa atentie, pentru ca acest lucru ar putea indica un risc crescut de boala cerebrala sau de declin cognitiv", afirma dr. Yasuharu Tabaca, care a coordonat studiul aparut in publicatia medicala Stroke.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 841 de femei si 546 de barbati cu varsta medie de 67 de ani. Acestia au fost invitati sa tina ochii deschisi si un picior ridicat cel putin 60 de secunde.

Participantii au efectuat de doua ori acest test, cel mai bun rezultat fiind cel notat.

Apoi, creierul lor a fost scanat prin rezonanta magnetica (IRM), pentru a se evalua eventuala afectare a micilor vase cerebrale.

Analiza a aratat ca 34,5% dintre participanti aveau leziuni la nivelul micilor vase de sange. Acestia au fost si cei care nu au reusit sa-si tina echilibrul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10661 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor