VIDEO Cum se foloseste corect apa cu sare pentru dezinfectarea caile respiratorii. Medic pneumolog: "Va explic din postura unei persoane cu doctorat in haloterapie"

Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 04:44
45132 citiri
VIDEO Cum se foloseste corect apa cu sare pentru dezinfectarea caile respiratorii. Medic pneumolog: "Va explic din postura unei persoane cu doctorat in haloterapie"
Foto: Facebook/Radu Crisan

Doctorul Radu Crisan, sef de sectie la Spitalul de Pneumologie din Iasi, aflat in prima linie in lupta cu coronavirusul, a explicat intr-un material video cum se pot dezinfecta caile respiratorii cu apa cu sare - o solutie la indemana pentru toata lumea.

In plus, el ii atentioneaza pe cei care isi fac stocuri de azitromicina, hidroxiclorochia si antivirale ca aceste medicamente sunt foarte toxice si agresive si sub nicio forma nu trebuie luate altfel decat la indicatia si sub indrumarea medicului.

Pneumologul Radu Crisan tine de ceva vreme, pe canalul sau de YouTube, un "Jurnal din linia 1", in care ofera explicatii despre pandemia cu noul coronavirus si demonteaza stirile false despre ea.

Intr-unul din episoade, medicul dezvaluie una dintre putinele metode naturale pe care le recomanda si care poate functiona in incercarea de a combate COVID-19: apa calda cu sare, pentru gargara si curatarea nasului:

"Au aparut zeci, poate sute de fake news-uri, de stiri supra-umflate, cu tratamente miraculoase, naturiste, impotriva coronavirusului. Numarul unu: infuzia de busuioc si alte ceaiuri, care ar distruge virusul, daca il ai. Sa iti faci acasa apa fierbinte cu busuioc, inhalatii, ca "sigur trece". Virusul este intracelular. Facand aceste inhalatii ai mai multe sanse sa ranesti mucoasa, sa o iriti si sa iei mai usor virusul, decat daca stai linistit.

Un lucru este insa de recomandat si, oricum, nu are ce sa strice: apa cu sare. Va spun asta din postura unei persoane care are un doctorat in haloterapie.

Daca tot vreti sa faceti ceva natural sa va sterilizati caile respiratorii superioare, puteti sa folositi apa cu sare. In 300 ml apa se pune o lingurita de sare: sare roz de Himalaya sau sare de cacica, in concetratie de aproximativ 1,5-1,8%.

Cu aceasta solutie puteti sa va faceti toaleta nasului sau puteti sa faceti gargara. Luati un gat, faceti gargara. Este o metoda excelenta de toaleta naturala a cailor respiratorii, a gatului si a nasului. Daca aceasta solutie este incalzita, cu atat mai bine", spune Radu Crisan.

Deasemenea, medicul ii avertizeaza pe cei care fac stocuri de azitromicina, hidroxiclorochina si medicamente antivirale ca acestea sunt extrem de toxice si agresive pentru ficat si sub nicio forma nu se iau decat sub supraveghere, in spital.

"Atentie! Daca ati facut cumva rost, ati gasit vreun farmacist "binevoitor" care v-a dat astfel de medicamente, fara prescriptie (desi este ilegal), nu le luati. Ele nu se iau preventiv! Nu exista asa ceva. Singura preventie pe care o puteti face este sa respectati niste reguli simple: igiena stricta, masca de protectie, distantare fizica".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#coronavirus, #pandemie, #pneumolog, #sfaturi, #igiena, #masca de protectie , #apa