Apa minerala naturala pentru hidratare optima pe timpul caniculei

Joi, 09 Iulie 2015, ora 17:50
6775 citiri
Apa minerala naturala pentru hidratare optima pe timpul caniculei
Foto: pexels.com

Este vreme caniculara si nevoia de hidratare corecta este resimtita mai intens. Este bine stiut faptul ca apa constituie 50-60% din masa noastra corporala.

In decursul a 24 de ore, organismul consuma peste 200 ml de apa numai pentru procesul de respiratie. Prin transpiratie si diureza se pierd totusi cele mai insemnate cantitati de apa si electroliti din organism si, ca atare, ceea ce pierdem trebuie sa si inlocuim. Altfel, exista riscul deshidratarii manifestata prin: senzatie de sete, buze si limba uscata, lipsa de energie, apatie, crampe musculare.

Asadar, este esential sa se anticipeze si sa se inlocuiasca constant pierderile de lichide prin aport de alimente si lichide care sa contina suficienta apa si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, etc) pentru a se mentine starea de echilibru (homeostazie) a organismului.

Aportul de electroliti este esential pentru o mare varietate de functii biologice, astfel ca in special sodiul si potasiul, prin intermediul sistemului ATP-azic participa activ la transportul multor substante si la mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului.

Apa minerala amelioreaza pericolul pierderilor de saruri ale organismului pe timpul caniculei

Inlocuirea sarurilor pierdute prin transpiratie trebuie facuta natural si o solutie practica si economica este apa minerala naturala.

Toate apele minerale par la fel, dar fiecare are propriul gust, depinzand de structura geologica a zacamantului, cu compozitie minerala diversa. O caracteristica importanta, precizata pe eticheta, este cantitatea de reziduu sec. Acesta reprezinta cantitatea de particule solide care raman dupa ce apa a fost incalzita la 180 de grade Celsius.

In functie de cantitatea de reziduu sec exista trei categorii de ape minerale naturale:

A. Foarte slab mineralizata - continutul de saruri minerale, calculat ca reziduu fix total, nu este mai mare de 50 mg/l.

B. Ape slab mineralizate sau oligominerale (mai putin de 500 mg/l de reziduu sec)

C. Puternic mineralizata - continutul de saruri minerale, calculat ca reziduu fix total, este mai mare de 1.500 mg/l.

Apa minerala - benefica digestiei in timpul caniculei

In afara beneficiului hidratarii complete, studiile efectuate de-a lungul timpului au concluzionat in mod constant ca apa minerala naturala poate ajuta activitatea intestinala, datorita stimularii gastrice determinata de ionii bicarbonat.

Aceste ape bogate in ioni bicarbonat, care sunt de fapt un amestec de saruri minerale care pot neutraliza acizii, au un impact pozitiv asupra nivelului de grasimi circulante din organism. In plus, bicarbonatii din apa minerala naturala au indicatii demonstrate clinic in drenajul biliar si in metabolismul colesterolului.

In decursul studiilor facute, s-a constat ca aportul de apa minerala naturala, bogata in sodiu nu a modificat nivelul tensiunii arteriale al subiectilor. Acest lucru a fost explicat prin actiunea ionilor bicarbonat asupra efectelor negative ale sodiului. Prezenta potasiului si magneziului, cu rol de protectie la nivel cardiovascular, in compozitia acestor ape ajuta la inhibarea efectelor sodiului.

Apa minerala - benefica in prevenirea bolilor cardiovasculare

Intr-o serie de studii clinice s-a observat si o scadere marcata a concentratiei glucozei serice a jeun. Aceasta reducere indica raportul dintre metabolismul lipidelor si glucoza, ceea ce sugereaza ca un consum de apa bogata in saruri bicarbonate poate juca un rol benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare si a sindromului metabolic.

Asadar, mai ales in plina vara, un pahar cu apa minerala naturala carbogazoasa simpla sau in care se adauga si zeama proaspata de lamaie, frunze de menta si o picatura de stevia ne hidrateaza, ne racoreste si ne mentine sanatosi.

Conferentiar Dr. Lygia Alexandrescu, Nutritionist Acreditat CIO

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#hidratare canicula, #apa minerala hidratare, #hidratare optima canicula, #consum apa canicula , #apa