Bea apa, ca sa pierzi din greutate si sa castigi la silueta

Luni, 08 Iulie 2013, ora 22:42
5270 citiri
Bea apa, ca sa pierzi din greutate si sa castigi la silueta
Foto: Infoniac

Un studiu elaborat de nutritionista Rebecca Mukelbauer, de la Scoala de Sanatate Publica din Berlin, a stabilit ca exista o corelatie stransa intre cantitatea de apa consumata zilnic si mentinerea unui echilibru al greutatii corpului.

Problema este ca persoanele care beau multa apa adauga mai greu la greutate decat cele care beau putina. Astfel, testandu-se un grup de subiecti, s-a constatta ca, in conditiile aceluiasi regim alimentar, cei care au baut doua cani de apa inainte de fiecare masa, au pierdut 1,8 kg intr-o luna, fata de ceilati, scrie infoniac.ru.

Cu privire la motivele care determina scaderea in greutate a persoanelor consumatoare de mai multa apa, exista mai multe ipoteze. Cea mai elementara arata ca persoanele care consuma apa inainte de masa isi pierd o parte din apetit si consuma astfel mai putine alimente.

O alta exlicatie, numita de specalisti "termogeneza indusa de apa", arata ca apa introdusa in organism stimuleaza cresterea consumului de energie in corp.

Institutul de medicina din Berlin a stabilit ca necesarul zilnic de apa - inclusiv cea cuprinsa in alimente - este de 2,7 litri pe zi pentru femei si 3,7 litri pe zi pentru barbati.

Valorile specificate mai sus trebuie interpretate ca avand un caracter forfetar, cel exact rezultand dintr-un calcul personalizat. Din acesta, rezulta ca pentru fiecare 500 g din greutatea corpului nostru, trebuie sa bem intre 15 si 29 ml lichid.

Intre limitele de mai sus, se situeaza si evaluari legate de clima sau de modul de viata corespuzator unui efort fizic permanent sau limitat la o munca sedentara.

Un criteriu foarte practic cu privire la cerintele organismului cu privire la apa rezulta mai ales din aspectul urinei. Daca aceasta se prezinta de culoarea deschisa si este lipsita de un miros puternic, inseamna ca organismul primeste apa suficienta.

Daca, dimpotriva, urina are o culoare mai intunecata si un miros mai accentuat, avem un semnal ca organismului ii lipseste apa, fiind necesar sa crestem consumul de lichide.

In legatura cu modul de a consuma lichidele, nutritionistii au cateva recomandari, care n-ar trebui neglijate:

Bea apa pe tot parcursul zilei. O doza mare bauta odata nu are acelasi efect cu doze repetate, in cantitati mai mici. Se recomanda sa avem la noi in permanenta un recipient, din care sa bem cate putin.

Bea un pahar de apa inainte de masa. Apa bauta inainte de masa, pe de o parte, "spala" tractul digestiv, iar pe de alta parte reduce din pofta de mancare.

Renunta la bauturile energizante. Ele contin zahar, iar zaharul, consumat odata cu apa, favorizeaza cresterea in greutate. Prefera apa plata.

Bea apa rece. Un studiu a aratat ca, prin efortul propriu al organismului de a incalzi apa bauta, se accelereaza arderea grasimilor si metabolismul hidrocarbonatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#apa plata, #apa potabila, #bauturi energizante , #apa