Prepara-ti singur apa de gura

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 08:23
26899 citiri
Prepara-ti singur apa de gura
Foto: planetgreen.discovery.com

Apa de gura are rol dezinfectant si astringent, indeparteaza mirosul neplacut si se utilizeaza de regula dimineata si seara. Spala dintii si intreaga cavitate bucala si trateaza leziunile inflamatorii de la nivelul gurii.

Daca este folosita corect si contine ingredientele necesare curatarii in profunzime, apa de gura va fi nelipsita din trusa ta cosmetica, informeaza best-home-remedies.com.

Poti prepara si tu acasa apa de gura din plante cu efect antibacterian, care te scapa de neplacerile posibilelor infectii orale si respiratia urat mirositoare.

Reteta preparata de tine se foloseste de doua ori pe zi, pentru a fi eficienta. Angelica, o planta despre care specialistii in medicina naturista cred ca are efecte miraculoase asupra sanatatii, este ingredientul perfect al apei tale de gura.

Adauga intr-o cana cu apa agelica, lamaie, rozmarin si menta. Se fierb la foc mic si se acopera cu o farfurie. Dupa zece minute se lasa amestecul la racit si se depoziteaza la frigider.

Se face gargara cu apa de gura astfel obtinuta dimineata si seara, iar in cateva zile vei avea o respiratie proaspata. Mai poti obtine apa de gura si din ulei esential de lamaie, glicerina vegetala, apa minerala, extract de aloe vera.

Amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta omogena, pe care o folosesti dupa periajul zilnic.

Din ulei esential de menta, acid boric si putin zahar poti obtine un alt produs necesar sanatatii tale orale. Nu se inghite ci, dupa gargara, se scuipa amestecul.

Levantica este binecunoscuta pentru proprietatile sale dezinfectante. Amesteca in putina apa extract de rozmarin, menta si levantica. Dupa fierbere, lasa amestecul acoperit timp de 15 minute. Vei obtine apa de gura cu gust mentolat, perfecta pentru indepartarea mirosului neplacut si a impuritatilor de la nivelul gurii.

O actiune rapida si dezinfectanta o va avea apa de gura obtinuta din piper, ulei esential de usturoi, acid boric, putin zahar si apa. Dupa ce ai amestecat bine produsul, fa gargara dupa fiecare periaj.

Te vei simti mai bine, vei avea un zambet placut si o respiratia proaspata inca de la primele utilizari ale apei tale de gura obtinuta in casa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#apa de gura naturala, #ingrijire naturala dinti , #apa