Sapte motive pentru a bea mai multa apa

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 09:09
7035 citiri
Sapte motive pentru a bea mai multa apa
Foto: webmd.com

Afli si de la televizor si de la medic, citesti si in revistele de specialitate si brosurile pentru un stil de viata sanatos ca hidratarea este esentiala pentru un organism intarit, o digestie corespunzatoare si un tonus de invidiat.

Daca nu te-ai convins inca de beneficiile pe care cei doi litri de apa pe zi le pot avea asupra organismului tau, webmd.com iti ofera sapte motive in plus pentru ca sticla de apa sa nu-ti lipseasca in niciun moment al zilei.

Vechea zicala romaneasca "daca iti este foame, bea apa" nu este un simplu mit sau doar o vorba din batrani. Daca esti la dieta sau vrei sa ai o talie de invidiat si sa scapi de grasimile inestetice, apa este indispensabila. Atunci cand te simti infometat, imediat dupa ce te-ai ridicat de la masa, bea un pahar cu apa pentru a nu resimti atat de acut pofta de mancare.

Mai mult, inlocuieste tendinta de amanca intruna cu cate un pahar de apa, pentru ca organismul tau sa se simta confortabil. Poti incepe chiar masa cu un pahar cu apa si vei vedea ca multele feluri de mancare vor fi considerabil reduse pentru ca te vei simti satisfacut si saturat imediat.

Daca te simti lipsit de energie, ai o zi mai grea in care nu ai dormit, iar termenele limita te preseaza, tonicul perfect pentru tine este apa. Unul dintre efectele deshidratarii este oboseala, deci evita sa ajungi in aceasta stare. Dimpotriva, profita din plin de efectul pe care apa il are asupra unui organism slabit, acela de buna functionare a tututor proceselor organismului tau.

Sedintele de spa sau de inot sunt ideale pentru relaxare si alungarea stresului. 85% din tesutul tau cranian este format numai din substanta apoasa, tocmai de aceea el are nevoie de cat mai multa apa pentru a functiona la cote normale.

Apa este si un bun lubrifiant muscular, ajuta la detensionarea articulatiei si a intregului sistem osos si muscular. Mai mult, cu o hidratare corespunzatoare, poti face mai multa miscare pentru ca efortul fizic nu te va mai epuiza atat de repede.

Cei doi litri de apa pe zi favorizeaza si o buna circulatie a sangelui. Astfel, tenul tau se va rasfata in fiecare zi, iar ridurile, acneea, petele maronii sau orice urma inestetica a fetei vor fi o simpla amintire. Tenul isi va recapata stralucirea, elasticitatea si nu vei mai resimti excesul de sebum.

Apa pe care o consumi in fiecare zi este un bun ajutor pentru digestia lenesa si tranzitul intestinal cu probleme. Ajuta la dizolvarea alimentelor consumate si astfel ele se digera mult mai usor. Colonul nu va intampina probleme, indiferent de cat de grea este mancarea consumata, iar resturile de mancare nu vor ramane nedigerate.

Remediul perfect pentru pietrele la rinichi este, fara indoiala, apa pe care o consumi zilnic. Cu cat mai multa, cu atat mai bine pentru evitarea depozitelor de calciu de la nivelul rinichilor tai. Ele se vor dizolva in apa consumata si astfel recuperarea este mai rapida, eficienta si odata obisnuit organismul, riscul ca afectiunea sa reapara este minor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#hidratare beneficii, #bea apa zilnic, #consum apa beneficii , #apa