Virtutile terapeutice ale apei

Duminica, 13 Mai 2012, ora 15:54
4129 citiri
Virtutile terapeutice ale apei
foto: arhiva

Cei mai multi dintre oameni nu beau suficienta apa. In felul acesta nu pot beneficia de virtutile terapeutice ale apei.

Apa are capacitatea magica de a mentine buna functionare a organismului, dar inca mult mai mult decat atat. Apa intra in proportie de peste 50% in compozitia fiecarui organ din corpul omenesc, incepand cu celulele, sangele, neurotransmitatorii si terminand cu organele. Creierul contine 90% apa, iar aceasta influenteaza direct capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare prin neurotransmitatorii, care sunt compusi in proportie de 90% din apa, scrie healthmad.com.

Tocmai din aceasta cauza apare un fenomen special, perfect explicabil: atunci cand nu bei suficienta apa senzatia de sete dispare. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incat setea nu mai este perceputa. Asta nu inseamna ca organismul nu are nevoie de apa. Ba chiar din contra. Apar o suma de simptome si fenomene care toate sunt semne ale deshidratarii de care uneori nu suntem constienti. Durerile musculare, senzatia de oboseala, ameteala, senzatie de foame, afectarea rinichilor, a pielii si a puterii de concentrare, totate sunt semne sau efecte ale deshidratarii.

Celulele corpului nu pot functiona corect in lipsa unei bune hidratari. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect, iar daca nu bei apa corect, astfel ca toate necesitatile organismului sa fie satisfacute celulele se intoxica.

Cand membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, protejandu-se de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana celulara se imbraca intr-o pelicula protectoare, care impiedica uscarea si care este formata din colesterol.

Studiile au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii. Mai mult, celulele deshidratate sunt vulnerabile la imbolnaviri si mutatii.

Beneficiile unui consum corect de apa se vad si la nivelul cartilagiilor, unde componenta apei este de 90%. Cand cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca si doare. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Tensiunea arteriala mare, problemele vasculare sunt cauzate de lipsa unei bune hidratari. Durera de cap si foamea sunt semne ale deshidratatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#hidratarea organismului, #deshidratare simptome, #colesterol sanatate , #apa