Ce e bine sa stii despre infectia urechii

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 20:25
32011 citiri
Ce e bine sa stii despre infectia urechii
Steadyhealth

Infectia urechii sau otita medie apare atunci cand virusi sau bacterii invadeaza urechea medie, provocand durere si disconfort. Daca este lasata netratata, otita medie poate duce la complicatii grave.

Aceasta apare de obicei in urma unei raceli, cand tubul de legatura dintre urechea medie si gat, numit trompa lui Eustache, se poate bloca, astfel ca lichidul care in mod normal ar trebui sa fie drenat de acest tub se acumuleaza in urechea medie, determinand bacteriile si virusurile sa se dezvolte.

Conform everydayhealth.com, infectia urechii apare mai des la copiii mici, in principal deoarece, in cazul lor, trompa lui Eustache este mai scurta si mai ingusta, astfel ca se poate bloca mai usor decat la adulti, dar si pentru ca acestia au sistemul imunitar mai slab.

# Simptome

Cel mai evident simptom al acestei afectiuni este durerea de ureche care apare din cauza presiunii crescute asupra timpanului, alte simptome fiind: ameteli, senzatii de ureche infundata, febra. De asemenea, poate sa fie afectat auzul din cauza excesului de lichid acumulat in urechea medie.

La bebelusi si copiii mici afectiunea este mai greu de observat si diagnosticat deoarece acestia nu stiu sa comunice. Iata cateva simptome care pot sa apara in plus la ei: stare de iritare, probleme de somn, scurgeri de lichid din ureche, probleme de echilibru, pierderea apetitului, semne de tulburare a auzului (nu reactioneaza la sunete mai joase) si, in plus, poate fi remarcat obiceiul de a trage de ureche (tocmai pentru ca ii deranjeaza si nu stiu cum sa spuna).

# Tratament

Daca suspectezi ca ar putea fi vorba de o infectie a urechii, la tine sau copilul tau, mergi la spital deoarece, lasata netratata, aceasta poate duce la complicatii severe cum ar fi o infectie a creierului, pierderea permanenta a auzului si probleme de vorbire si comunicare (la copii).

Tratamentul consta, de regula, intr-un antibiotic care sa distruga bacteriile responsabile de aceasta infectie. Pe langa acesta, medicul poate recomanda analgezice - pentru reducerea durerii, un obiect cald tinut pe ureche (un saculet plin cu sare sau un material textil) si picaturi de ureche, tot pentru durere.

In unele situatii este nevoie de mai multe antibiotice pentru a elimina bacteriile, iar in cazurile severe, atunci cand lichidul nu dispare din ureche nici in trei luni, poate fi montat un tub care sa ajute la drenarea acestuia.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#infectie ureche, #otita medie, #infectie ureche copii, #infectie ureche adulti, #otita copii, #otita adulti , #bacterii