Marele pericol ascuns de gratarul tau

Marti, 28 Mai 2013, ora 08:12
6275 citiri
Marele pericol ascuns de gratarul tau
Foto: inquisitr.com

Cei care prefera gratarele in aer liber trebuie sa stie ca acestea ascund un mare pericol pentru sanatatea lor. Cercetatorii britanici sustin ca gratarul pe care il folosim afara este plin de bacterii, fiind chiar mai murdar decat un scaun de toaleta.

Gratarul pe care pregatim carnea si alte delicatese gustate la iesirile la iarba verde este plin de bacterii precum salomonella, E. coli si listeria, scrie inquisitr.com. Specialistii britanici au facut teste in care au identificat 1,7 milioane de microbi pe fiecare 100 de centimetri patrati ai unui gratar.

Numarul acestor microorganisme periculoase este cu 1.245 de ori mai mare decat cel gasit pe un vas de toaleta.

Doctorul Lisa Ackerley, specialista in domeniul alimentatiei din Marea Britanie, spune ca aceste microorganisme sunt usor transferate pe hamburgeri, fripturi si alte produse pregatite pe gratar.

Bacteriile respective sunt foarte periculoase, putand provoca infectii gastrointestinale, diaree, greata, febra si alte simptome ale unei toxinfectii alimentare.

Specialistii recomanda spalarea frecventa a gratarului cu solutie dezinfectanta inainte de fiecare folosire. Oamenii nu curata asa cum ar trebui gratarul pe care il folosesc, unii crezand ca grasimea acumulata in timp ajuta la imbunatatirea gustului carnii preparate pe el.

Pentru a nu avea probleme, este bine ca inainte ca produsele respective sa fie asezate pe gratar, suprafata acestuia sa fie incalzita bine, bacteriile fiind astfel omorate. Expertii recomanda acoperirea gratarului in perioadele in care nu il folosim, evitand astfel contaminarea lui.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#gratar mancare toxinfectie alimentara, #bacterii gratar , #bacterii