O femeie a fost ucisa de o bacterie rezistenta la toate antibioticele existente in Statele Unite

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 23:14
11369 citiri
O femeie a fost ucisa de o bacterie rezistenta la toate antibioticele existente in Statele Unite
Foto: Hepta.ro / Arhiva

O femeie din statul american Nevada a fost ucisa de o superbacterie, care s-a dovedit a fi rezistenta la toate antibioticele disponibile in Statele Unite.

Starea pacientei a fost considerata incurabila, dupa ce medicii americani au testat 26 de antibiotice, incercand sa o salveze. Eforturile lor au fost insa in zadar, deoarece pacienta a murit in septembrie 2016.

Femeia, aflata in jurul varstei de 70 de ani, se intorsese de putin timp in Statele Unite, dupa o vizita prelungita in India, potrivit Buletinului saptamanal Morbidity and Mortality intocmit de CDC.

Ea a fost spitalizata de mai multe ori inainte de a reveni in Statele Unite si de a fi internata in sectia de terapie pentru afectiuni acute a unui spital din Nevada, in luna august a anului trecut.

La o saptamana dupa spitalizare, autoritatile locale au fost instiintate ca toate medicamentele existente pe piata au fost incercate fara succes. Apoi, specialistii au ajuns la concluzia ca niciun medicament de pe piata actuala nu ar fi putut sa opreasca raspandirea bacteriei ucigase in organismul pacientei.

"A fost testata cu absolut orice antibiotic disponibil din Statele Unite... insa acestea nu au fost eficiente", a declarat medicul Alexander Kallen.

"Cred ca acest caz este ingrijorator. Ne-am bazat prea mult timp pe antibiotice tot mai noi. Dar, evident, bacteriile pot sa dezvolte adeseori o rezistenta la antibiotice mult mai repede decat ritmul in care noi putem sa producem unele noi", a adaugat medicul american.

Mostrele expediate in laboratoarele CDC contin New Delhi metalo-beta-lactamaza (NDM), o enzima care le ajuta pe bacterii sa devina rezistente la multe antibiotice.

Potrivit CDC, bacteriile "pan-rezistente" sunt extrem de neobisnuite, iar "precautiile pentru controlul infectiilor" sunt importante in astfel de situatii, necesitand izolarea pacientilor.

O alta superbacterie a fost descoperita in cel putin patru pacienti din Statele Unite, in 2016. Ea s-a dovedit rezistenta chiar si la colistin, considerat "ultima solutie" la care apeleaza medicii atunci cand prescriu un antibiotic, din cauza efectelor sale secundare.

Din fericire, acea superbacterie, cunoscuta sub numele mcr-1, nu este deosebit de contagioasa.

CDC considera ca rezistenta bacteriilor la actiunea antibioticelor reprezinta "una dintre cele mai grave amenintari la adresa sanatatii" cu care se confrunta in prezent populatia din Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#super bacterii, #bacterii rezistente antibiotic , #bacterii