Cremele "delicate" pentru bebelusi predispun la eczeme si psoriazis

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 14:41
4048 citiri
Cremele "delicate" pentru bebelusi predispun la eczeme si psoriazis

Daca in anii '40, incidenta eczemelor la bebelusi era de 4%, aceste probleme ale pielii se intalnesc in prezent in 25% dintre cazuri. Specialistii pun eczemele si chiar psoriazisul aparut ulterior pe seama cremelor "delicate" si uleiurilor folosite de mamici pentru ingrijirea bebelusilor.

In afara de problemele de piele, aceste produse de ingrijire, folosite in primele 6 saptamani de viata, predispun chiar la astm, relateaza Daily Mail, citand un studiu realizat la Universitatea Sheffield.

In acest interval de timp, bebelusii cu o predispozitie la eczeme, transmisa ereditar, expusi la aceste produse de ingrijire devin mai sensibili si mai vulnerabili la reactiile alergice, explica profesorul dermatolog Richard Cork.

In mod normal, stratul aflat la suprafata pielii, constituie o bariera, ce nu permite patrunderea agentilor iritanti si alergeni. Insa in cazul bebelusilor predispusi la eczeme, lucrurile nu stau deloc asa, acest strat crapandu-se si permitand penetrarea pielii, ceea ce duce la leziuni si eczeme.

Chiar si sapunul este nociv pentru acesti bebelusi, pentru ca deterioareaza acest prim strat de piele. Cat despre uleiul de masline, nici el nu este potrivit, el avand o actiune benefica asupra pielii timp de numai cateva minute, ulterior avand ca efect uscarea pielii.

#bebelusi ingrijire, #nou nascut creme lotiuni, #nou nascut ingrijire piele, #bebelusi eczeme, #bebelusi alergii , #bebelusi