4 recomandari medicale inainte de a va face un tatuaj

Vineri, 08 Martie 2013, ora 14:24
23692 citiri
4 recomandari medicale inainte de a va face un tatuaj
Foto: wort.lu

Tatuajele nu mai reprezinta apanajul motociclistilor sau al altor rebeli. Au devenit o moda, practicata in special de tineri.

Feriti-va, totusi, caci tusurile lor pot provoca mancarimi de piele, infectii si inflamatii. De aceea, inainte de a va hotari sa va fa faceti un tatuaj, e bine sa tineti seama de unele sfaturi, caci ce este mai important: sa fiti la moda sau sa aveti un organism sanatos?

Iata cele patru recomandari oferite de dr. dermatolog Michi Shinohara de la University of Washington, (Seattle), citat de wort.lu

"Este foarte important ca doritorii de tatuaje sa fie constienti de potentialele riscuri, sa le semnaleze atunci cand ele apar, indiferent de natura lor, apoi sa mearga la un dermatolog pentru un diagnostic adecvat si un tratament", a explicat acesta intr-un comunicat al American Academy of Dermatology.

Studii recente au aratat ca un produs chimic prezent in tusuri, benzopirenul, cauzeaza cancere de piele la animalele de laborator, precum si melanoame.

De asemenea, dr. Shinohara subliniaza ca exista numeroase necunoscute legate de tusurile noi folosite la tatuare, cat si de modalitatea de interactiune cu pielea si corpul in general.

Chiar daca reactiile alergice la pigmentii tatuati sunt cele mai frecvente probleme identificate, Michi Shinohara avertizeaza si asupra riscurilor de infectii bacteriene, sifilisului si hepatitelor de tip B si C, legate adesea de materiale nesterelizate.

Ce se recomanda:

- Asigurati-va ca tatuatorul la care mergeti este autorizat sa practice aceasta meserie. Verificati daca toate acele provin dintr-un pachet steril si daca sunt de unica folosinta. De asemenea, daca "artistul" isi spala bine mainile inainte de tatuare si daca poarta manusi sterile.

- In caz ca o problema cutanata dureaza mai mult de una - doua saptamani, mergeti la un dermatolog.

- Daca suferiti de o boala de piele cronica (psoriazis, eczema etc.), consultati un dermatolog inainte de a va gandi sa va tatuati.

- Nu va faceti tatuaj peste o alunita, caci va impiedica sa-i observati eventualele modificari.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#tatuaje riscuri, #recomandari tatuaje, #tatuaje pericole , #boli