Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ai aceste obiceiuri? Risti sa faci pietre la rinichi

Luni, 27 Iulie 2015, ora 20:21
12113 citiri
Ai aceste obiceiuri? Risti sa faci pietre la rinichi
Foto: Ziare.com

Pietrele la rinichi reprezinta o problema serioasa si dureroasa pentru cei care s-au confruntat cu asa ceva. Afla in continuare ce obiceiuri dauneaza din acest punct de vedere, dar si ce ai putea sa faci ca sa eviti vizita la medic.

Mananci multe salate si consideri ca nicio boala nu iti va da dureri de cap? S-ar putea, totusi, sa ajungi la urolog din cauza oxalatilor prezenti in legumele cu frunze verzi. In mod normal acestia sunt eliminati, dar cand sunt in exces in organism pot crea o formatiune de piatra.

Pe langa alte probleme pe care le poate crea sarea in organism, aceasta poate declansa si o crestere a cantitatii de calciu din urina, ceea ce duce la formarea de pietre la rinichi, arata Health.

Pastilele de vitamina C pot creste riscul de dezvoltare a pietrelor la rinichi - studiu

In aceste zile toride ai putea crede ca ceaiul negru te ajuta si chiar o face in cantitati mici, dar daca exagerezi o sa ajungi pe mana medicului pentru ca si acesta contine oxalati.

Stai departe de bauturile carbogazoase. Un studiu a aratat ca si o simpla cutie de suc pe zi creste cu 23% sansa de a face pietre la rinichi.

Bauturile dietetice pot preveni piatra la rinichi

Pe lista obiceiurilor care pot crea astfel de probleme se afla si abuzul de laxative. In plus, pot interfera cu capacitatea organismului de a absorbi anumiti nutrienti.

Din moment ce in pietrele la rinchi se gaseste calciu ai putea crede ca trebuie sa consumi in cantitate mai mica acest mineral. Ei bine, nu este adevarat. Noi studii au demonstrat ca oamenii care consuma mai mult calciu prezinta mai putine sanse sa faca pietre la rinichi.

Remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Un studiu din 2014 a demonstrat ca vegetarienii si cei care nu consuma carne prezinta un risc cu 30-50% mai mic de a face pietre la rinichi. Asa ca gandeste-te mai bine la dieta ta.

De asemenea, medicii recomanda sa fii atent si la bolile parintilor, pentru ca unii oameni pot mosteni incapacitatea de a absorbi oxalati.

La fel de atente trebuie sa fie si femeile care sufera de obezitate, deoarece un studiu din 2011 a scos la iveala ca acestea prezinta un risc mai mare de a face pietre la rinichi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#risc pietre rinichi, #alimente pietre rinichi, #obiceiuri pietre rinichi, #sanatate pietre rinichi , #boli