Ai probleme cu fierea? Ce trebuie sa stii si ce alimente poti manca

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 19:35
305889 citiri
Ai probleme cu fierea? Ce trebuie sa stii si ce alimente poti manca
Foto: Ziare.com

Obstacolele cu care se confrunta o persoana suferinda de o fiere lenesa sunt foarte multe; pe langa un tratament pe baza de ceaiuri si pastile naturiste, un medic specialist care sa va dea sfaturi si sa va tina sub control, este nevoie si de o dieta.

Cei care au probleme cu fierea se confrunta cu dureri violente uneori, dar si usoare senzatii de disconfort. Daca la acestea se mai adauga treptat si senzatia de greata, dureri in partea dreapta a abdomenului sau in zona stomacului, varsaturi, sunt semnele clare ca organismul cere ajutor.

In ceea ce priveste medicamentatia, neaparat trebuie sa consultati medicul specialist insa in prima instanta trebuie sa renuntati la prajeli, la grasimi, la carnea procesata, oua, ciocolata, cofeina, dar si la sucuri acidulate. In timp ce renuntati la acestea, si nu treptat, trebuie sa alternati cu exercitii fizice, deoarece afectiunea este una des intalnita la persoanele sedentare.

De ce este nevoie de o dieta?

In aceasta afectiune este foarte importanta dieta, primordiala chiar, nu ca in restul cazurilor cand este vazuta doar ca o metoda terapeutica. Cei mai multi pacienti ce sufera de boli de fiere au declarat ca exista o alimentatie inadecvata si ca mananca la ore nepotrivite. O dieta potrivita si adecvata fiecaruia in parte, impiedica sau rezolva aparitia si dezvoltarea calculilor, precum si a icterului mecanic prin blocarea cu pietre a cailor biliare.

Cat timp se tine dieta?

Persoanelor suferinde le este recomandat a tine dieta pe toata perioada in care sunt simptomele severe si le afecteaza rutina zilnica, insa, de unele alimente vor fi nevoiti sa se fereasca toata viata. Dar daca este o afectiune minora, trebuie doar sa consumati alimentele interzise, cu moderatie pentru a nu sustine lenevirea colecistului, ce este de vina pentru aceste simptome.

Personalizarea dietei in functie de boala

In mod clar, regimul nu este acelasi pentru fiecare pacient in parte. Ceea ce scrie mai sus este la modul general si nu potriveste chiar fiecarui caz. Curele personalizate, dietele, sunt date doar de medicul specialist, deoarece este singurul care va stie toate caracteristicile si tot ce aveti nevoie.

Sanatate la-ndemana cu dr. A. V. Ditoiu: Regimul alimentar in bolile de fiere

Dar, cu toate acestea, puteti personaliza dieta, deoarece se poate sa nu tolerati anumite alimente ce vi s-au recomandat sau invers si sa va faca bine alimente ce nu se afla pe lista data de medic.

Mai exista si cazuri speciale, in care intr-un moment organismul va permite sa mancati absolut orice si nu riposteaza, iar apoi aceleasi alimente sau mancaruri sa va faca foarte rau.

Ce poate manca o persoana cu o afectiune a fierii?

In general, sunt suportate urmatoarele alimente/feluri de mancare: supe sau ciorbe cu legume sau cu carne slaba (pui, curcan), tocanite cu legume fara prajeli si fara ceapa, piureuri cu orice tip de legume, legume fierte - niciodata prajite, carne fiarta sau preparata fara ulei, lapte pasteurizat si branza slaba, salate cu legume si/sau fructe proaspete, prajituri cu fructe sau tarte.

In functie de acestea, va puteti personaliza propria dieta pentru afectiunile fierii.

www.diete-sanatoase.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#diete fiere, #alimente recomandate boli fiere, #alimente boli fiere , #boli