Analizele pe care trebuie sa si le faca orice barbat

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 19:35
5649 citiri
Analizele pe care trebuie sa si le faca orice barbat
Foto: Fox News

A merge la doctor este un chin pentru majoritatea oamenilor. Multi fac acest lucru abia atunci cand au o problema de sanatate. Specialistii recomanda insa efectuarea unor analize medicale foarte importante pentru orice barbat.

Diabetul

Cei cu un stil de viata sanatos si o alimentatie adecvata nu au nevoie de teste care sa arate daca au aceasta boala, scrie Fox News. Barbatii care nu au hipertensiune si colesterolul prea mare nu sunt nici ei predispusi la a face diabet.

Totusi, barbatii cu varsta peste 45 de ani, in special cei obezi, trebuie sa mearga la doctor pentru mai multe analize. Riscul de diabet e mai mare si daca cineva din familie are aceasta afectiune.

Infectiile transmise sexual

Chiar si cei implicati intr-o singura relatie trebuie sa fie atenti la aceste infectii. Multe raman nediagnosticate mult timp, asa cum este SIDA. O astfel de afectiune poate prezenta simptome abia dupa 10 ani.

In plus, hepatita C este greu de diagnosticat si ea dupa simptome deoarece ele se manifesta destul de rar. Persoanele care fac sex neprotejat sunt expuse cel mai mult acestui pericol.

Indicele de masa corporala

Acesta ia in calcul inaltimea si greutatea unei persoane. Un indice cuprins intre 18,5 si 24,9 este normal. El reprezinta un parametru esential pentru a se evalua starea generala de sanatate a unui om.

Colesterolul

Expertii americani din domeniul cardiologiei recomanda efectuarea analizelor de colesterol o data la 4-6 ani dupa varsta de 20 de ani. Barbatii sunt mai expusi decat femeile riscului de boli cardiovasculare. Medicul poate indica cea mai buna solutie pentru cei care eu probleme cu nivelul colesterolului.

Colonoscopia

Incepand cu varsta de 50 de ani, barbatii trebuie testati pentru cancerul de colon. Descoperirea cancerului la colon in faza incipenta le confera pacientilor mari sanse de supravietuire.

Analiza propriu-zisa nu e dureroasa deoarece se face o anestezie locala. Inainte de ea, persoana respectiva nu trebuie sa consume alimente solide timp de trei zile, sa bea multe lichide si sa ia laxative.

Prostata

Barbatii care au trecut de varsta de 50 de ani au nevoie de un astfel de test. E bine de stiut ca tumorile maligne la prostata avanseaza foarte incet, iar tratamentul medicamentos agresiv nu e intotdeauna cea mai buna solutie. Ei pot observa daca au simptome specifice, adica urinatul des si cu dificultati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#boli diabet cancer, #tratament cancer prostata, #cancer prostata tratament, #colesterol obezitate boli, #obezitate colesterol boli , #boli