Aspirina predispune la maladia Crohn

Marti, 04 Mai 2010, ora 17:50
2529 citiri
Aspirina predispune la maladia Crohn

Un studiu recent realizat in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca persoanele care iau aspirina zilnic prezinta un risc sporit de a fi diagnosticate cu maladia Crohn, o boala digestiva potential letala.

Cercetatorii recunosc ca este putin probabil ca cineva sa ajunga sa se imbolnaveasca, aceste cazuri fiind de unul la 2.000, insa pericole exista, dupa cum explica Dr. Andrew Hart, coordonatorul studiului realizat la University of East Anglia School of Medicine.

Cercetatorul avertizeaza insa ca daca pacientilor li se prescrie aspririna, acestia ar trebui sa se tina de tratament, pentru ca acesta mcisoreaza riscul bolilor de inima si cu siguranta beneficiile sunt mai mari decat riscul, relateaza HealthDay.

In SUA se estimeaza ca traiesc 500.000 de persoane care sufera de acesta boala. Desi exista tratamente pentru maladia Crohn, nu se garanteaza vindecarea, putand exista complicatii precum ulcerul, subnutritia sau cancerul de colon. Unele cazuri sunt operabile, in altele pacientii fiind nevoiti sa ia medicamente pana la sfarsitul vietii.

S-a diagnosticat singura, dupa ce doctorii nu au reusit timp de opt ani

In cadrul prezentului studiu, oamenii de stiinta au administrat celor 200.000 de voluntari cu varste cuprinse intre 30 si 74 de ani, din mai multe tari europene, aspirina zilnic, observand ca dupa acest intervald e timp riscul aparitiei maladiei Crohn crescuse de 5 ori.

Cercetarile anterioare, realizate pe animale, au aratat ca aspirina are efecte atat la nivelul stomacului, cat si la cel al intestinelor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#aspirina maladia Crohn, #cauze boala Crohn, #efecte secundare aspirina , #boli