Bauturile dulci si berea, vinovate pentru "Boala regilor"

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 19:36

   

Bauturile dulci si berea, vinovate pentru "Boala regilor"
Incidenta gutei, cunoscuta si ca "boala regilor", este in crestere, iar bauturile dulci, berea, dar si whisky-ul sau vinul sunt de vina, potrivit unei cercetari medicale.

Numarul celor bolnavi de guta aproape s-a dublat din 1970 si aceasta bola dureroasa este cea mai comuna forma de artrita inflamatorie la barbati. O persoana din 35 este acum afectata, potrivit unui studiu care a urmarit cauzele si prevalenta gutei, scrie Daily Mail.

Personaje istorice celebre precum regele Henric al VIII-lea au dezvoltat-o probabil din cauza meselor bogate in vin si carne, dar victimele de azi o fac de la bauturile indulcite cu zahar, fructoza si bere, sau ca efect al medicamentelor.

Guta e legata de o acumulare de acid uric in sange, un reziduu ramas in corp si eliminat prin rinichi. Acidul uric se formeaza cand corpul consuma chimicale din celule cunoscute ca purine. Cand prea mult acid uric este produs, sau prea putin este eliminat prin vezica, mici cristale se pot forma la incheieturi. Aceste cristale sunt responsabile pentru inflamari si dureri.

Mai multe tari, printre care SUA, Australia si China arata niveluri similare ale cresterii numarului de bolnavi, incepand cu a doua jumatate a secolului 20.

"Incidenta gutei a crescut, legata, probabil, de cresterea consumului de fructoza si obezitate", spune doctorul Peter Simkim, care a condus studiul echipei de la Universitatea din Washington.

Folosirea aspirinei si a unor medicamente pentru reglarea presiunii sangelui sunt de asemenea legate de riscul crescut de producerea a gutei. Consumul de cirese, totusi, ar putea reduce riscul unui atac de guta cu 35%.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8493 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tractoristu
rank 1
da si nu !
Acidul uric facut de corp este indepartat usor de catre rinici. Chiar si rinichii prostilor fac asta .
Acidul uric ce ajunge in parte a de jos a corpului sint de la coloniile de fungi, care dau acid ce nu poate fi colectat de singe . Acesta ajunge pina jos. Nu s e poate corecta din mincare decit prin flaminzirea ciupercilor ( ce prefera dulce ). Fungi sint mai periculosi morti decit vii. Dupa o perioada bogata in dulciuri si alcool, coloniile cresc si cind vien moarte a acestora ( intr-o saptamina ) apare o scurgere masiva de acid uric intatesut.
Eu am descoperit o combinatie care are un penetrant si un agent alcalin ( cu Cesium si rubidium ) ce va anula acidul cristalizat sau nu inca ). Durerea pleaca instant ( cam 4 minute ). Din pacate , la toti care le-am dat pe gratis , dupa ce pleaca durerea nu mai continua s a scape de depozit. Cine vrea lichidul, am si in Romania , poate lua gratis de la mihaela_tuduriu@yahoo.com si e gratis ( deocamdata ! ). Doar vreau sa spuneti cum a fost.
Ca trebuie s a culeg 800 de opinii pt un test. Numai cei diagnosticati cu guta , va rog ! Ca ma rupeti la buzunari daca luati aiurea si dati pe genitale ....
Daca vedeti solutia , veti putea declara pe cel care a scris articolul un mascarici.
Incercati produsul meu ! Se da pe piele , in zona dureroasa, ca o dunga uda .
tractoristu
rank 1
mereu citesc chestia cu cirese
Te umfla risul !
Medicina e o religie rea !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor