Ce pot spune unghiile despre sanatatea ta

Luni, 28 Iunie 2010, ora 08:18
21382 citiri
Ce pot spune unghiile despre sanatatea ta

Unghiile nu numai ca ofera eleganta mainilor tale, mai ales daca sunt ingrijite, dar iti pot da si o serie de indicii despre sanatatea ta.

Cele sanatoase ar trebui sa fie semi-transparente, de un roz luminos, netede si cu acea semiluna alba sub cuticula; orice alta modificare poate trada o boala pe care o ai in corp. Everyday Health iti arata la ce anume ar trebui sa fii atent:

1. Daca unghiile apar in intregime albe sau cu pete albe, in afara de faptul ca ar putea fi si ceva inofensiv (multe femei au punctulete albe pe unghii), ar putea fi vorba de boli de inima, insuficienta renala, ciroza hepatica, tuberculoza, diabet, artrita reumatoida.

10 trucuri pentru a-ti repara unghiile deteriorate

2. Unghiile care sunt albicioase, cu o banda roz-roscata in partea de sus, pot indica ciroza hepatica, malnutritie, diabet, hipertiroidism sau chiar existenta virusului HIV in organism.

3. Jumatatea de jos a unghiei apare alba, iar jumatatea de sus are o culoare roz inchis spre maro. Un astfel de aspect ar putea fi cauzat de afectiuni renale sau virusul HIV.

4. Liniile albe orizontale, determinate de fragmentari microscopice in cresterea unghiilor, pot avea legatura cu probleme de inima, boala Hodgkin, insuficienta renala sau otravire cu arsenic, taliu ori alte metale grele.

5. Liniile verticale, subtiri, de culoare rosu inchis sau maro pot fi cauzate de ciroza, tratament cu contraceptive orale, sarcina, ulcer peptic, artrita reumatoida, vasculita.

6. Unghiile care sunt de culoare galben spre portocaliu si subtiri pot trada limfedem si bronsiectazie.

7. Daca acea portiune alba de sub cuticula, sub forma de semiluna, este roscata, ar putea fi vorba de intoxicatie cu monoxid de carbon, insuficienta cardiaca, urticarie cronica, ciroza sau psoriazis.

8. Cand cresterea unghiei este perturbata din anumite cauze interne apare o denivelare orizontala. Acest lucru poate indica o boala arteriala periferica, psoriazis, infectii sistemice sau traumatisme.

Ce spun unghiile despre sanatatea ta

9. Unghiile care incep sa aiba forma de lingurita, devenind concave, albicioase si casante pot trada hipertiroidism, malnutritie, expunere constanta la solventi pe baza de petrol, carente de fier.

10. Tesutul moale din jurul unghiilor poate deveni poros, desprinzandu-se de unghie. In acest caz poate fi vorba de un nivel scazut de oxigen in sange, bronsita cronica, boli cardiace congenitale sau boli pulmonare.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#stare unghii sanatate, #probleme unghii, #sfaturi unghii sanatoase , #boli