Ce spune chipul tau despre starea de sanatate - de la pete maronii pana la tenul palid

Sambata, 08 August 2015, ora 08:07
19706 citiri
Ce spune chipul tau despre starea de sanatate - de la pete maronii pana la tenul palid
Foto: Pexels/gratisography.com

Cand te uiti in oglinda, nu ar trebui sa vezi doar zambetul, machiajul si coafura. Cerceteaza-ti cu atentie nu trasaturile, ci mai degraba neregulile, pentru ca acestea pot fi semne ca sanatatea ta e in impas.

Exista cateva semne care ar trebui sa-ti dea de gandit, cum sunt depozitele de grasime de langa ochi, nas si gura, tenul palid ori crapaturile din colturile gurii, relateaza Healthista.

In cazul depozitelor de grasime de langa ochi, nas si gura, poate fi vorba despre un colesterol mare. Acestea pot anunta infundarea arterelor, asa ca ar trebui sa iei urgent masuri. Depozitele de grasime pot anunta si dificultati in metabolizarea grasimilor in organism, care se pot transmite genetic, explica un dermatolog australian, Emma Starritt.

Intai ar trebui sa treci pe la medic, sa-ti verifice colesterolul, caz in care s-ar putea sa ti se prescrie si un tratament. Abia apoi poti trece pe la dermatolog. In plus, se impune si schimbarea dietei.

Tenul palid poate semnala anemia. Adesea, paloarea tenului poate fi insotita de cearcane. Pot aparea oboseala, letargia, pentru ca lipsa de fier inseamna ca muschii nu primesc indeajuns de mult oxigen.

Principala cauza este consumul insuficient de carne rosie, explica medicul dietetician Kellie Billinski. Daca nu tolerezi carnea rosie sau preferi sa-ti iei fierul din vegetale, consuma linte sau fasole, dar ar trebui sa stii ca fierul din aceste surse nu este absorbit la fel de bine de catre organism.

Poti sa imbunatatesti absorbtia consumand, alaturi de acestea, alimente bogate in Vitamina C. Iata cateva combinatii de tinut minte: spanac cu zeama de lamaie, rosii cu linte sau chiar un kiwi sau o portocala dupa o masa ce a continut alimente bogate in fier.

Alimente bogate in fier, numai bune pentru anemici

Daca te confrunti cu crapaturi in colturile gurii, poate fi vorba despre o deficienta de Vitamina B, mai cu seama B2 si B3. Acestea au proprietati anti-inflamatoare. Aceasta lipsa este semnalata, pe langa crapaturile in colturile gurii, si de o piele usor rosiatica.

Aceasta deficienta se intalneste mai ales in randul veganilor, dar si celor care sunt "certati" cu lactatele, ouale, carnea, inclusiv pestele. Legumele verzi contin si ele vitamine din complexul B, mai ales mazarea si spanacul. Pentru vegani, insa, nu e de ajuns, asa ca acestia ar trebui sa consume si un supliment.

Ca sa afli daca ai lipsuri in acest sens, cere medicului tau sa-ti faca niste teste de sange.

Desi nu ai un ten acneic, te confrunti cu aceasta problema la nivelul barbiei, poate si a maxilarelor? Daca acestea sunt severe, poate fi vorba despre sindromul ovarelor polichistice, tradat in primul rand de acnee in aceste zone. Explicatia e ca femeile in cauza au de obicei un nivel mare de testosteron, care duce la producerea in exces a sebuumului, care, la randul sau, favorizeaza acneea.

Un alt simptom este acumularea kilogramelor, fara a putea slabi. Aproape jumatate dintre femeile cu acest sindrom sunt supraponderale, iar 60% au acnee faciala. Menstruatiile neregulate reprezinta un alt simptom.

Daca banuiesti ca ai putea face parte din randul acestor femei, fa un test cu ultrasunete, pentru ca anomaliile de la nivelul ovarelor sa fie vizibile si, de asemeni, un test de sange, pentru a verifica nivelul hormonilor. Medicul iti va prescrie, cel mai probabil, anticonceptionale ce contin doar progesteron.

Observi pe gat niste inele intunecate sau chiar pete? Acestea tradeaza faptul ca prezinti risc mare sa fii diagnosticat cu diabet de tip 2. Aceste zone pigmentate indica faptul ca organismul a devenit rezistent la insulina, cel mai probabil pe fondul obezitatii sau unei diete bogate in zahar si carbohidrati. Aceste pete pot fi localizate si la nivelul subratului.

Ce spun despre sanatatea ta petele de pe fata

In acest caz, se impun masuri drastice, ce tin de schimbarea totala a vietii, inclusiv a alimentatiei. Odata facuti pasii corecti, si aceste pete vor disparea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#puncte grasime fata cauze, #inele intunecate gat, #acnee barbie maxilare, #simptome ovare polichistice , #boli