Ciuperca piciorului - Ce spune medicul

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 22:06
34694 citiri
Ciuperca piciorului - Ce spune medicul

Desi numele ar putea sa duca cu gandul spre o persoana sportiva, piciorul atletului, una dintre cele mai comune ciuperci de la nivelul picioarelor, apare mai degraba la persoanele sedentare.

Ea afecteaza zona dintre degete si uneori talpa, fiind contagioasa, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon. Poti lua ciuperca doar mergand pe urmele unei persoane cu aceasta problema sau incaltandu-te cu pantofii ei.

Afectiunea se manifesta prin inrosire, eruptie care produce mancarime, bubite pline de lichid.

Daca vrei sa te feresti, poarta intotdeauna papuci cu talpa putin mai groasa prin vestiare, dusuri publice, pe marginea piscinelor, in saloanele de pedichiura si fereste-te de pantofi si sosete care ar putea sa fie contaminate.

Ciuperca poate sa se ia si direct de la o persoana contaminata, prin atingerea picioarelor voastre. Totusi, daca in acel moment, mediul nu ii este propice (nu este umezeala, caldura), cel mai probabil nu va infecta pielea.

Multe persoane cu piciorul atletului nici nu stiu ca au aceasta problema, caci nu apar simptome prea clare. Multi ar putea sa creada ca au talpile foarte uscate si sa nu acorde importanta faptului ca talpile lor sunt ciudat colorate. Pielea se cojeste in mod frecvent, mai ales in cazurile severe, apar crapaturi, durere si chiar sangerare.

Ciuperca se instaleaza pe talpa, intre degete sau pe degetul mare si sub el, ca o batatura. Uneori problema se poate extinde si la maini.

In ceea ce priveste transmiterea, exista unele persoane mai predispuse la a primi ciuperca decat altele, cauzele acestor diferente fiind necunoscute.

Daca vrei sa scapi de aceasta problema, in primul rand trebuie sa faci tot posibilul sa nu mai existe umezeala, sa porti pantofi aerisiti sau speciali, care sa lase piciorul sa respire in zilele calduroase sau atunci cand faci sport. Exista si pudre speciale care previn micozele, transpiratia in exces a talpilor si chiar mirosul neplacut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciuperci picioare cauze, #ciuperci picioare sfaturi, #piciorul atletului ciuperca, #piciorul atletului infectie , #boli