Clorul si pericolele majore pentru sananate

Marti, 04 Martie 2014, ora 00:05
18748 citiri
Clorul si pericolele majore pentru sananate
Sursa foto: Yahoo

Clorul este unul dintre cele mai comune solutii de dezinfectare din casa si este folosit masiv in toata lumea impotriva microbilor, a bacteriilor din apa si in numeroase solutii dezinfectante.

Clorul este folosit inca din 1800, este pompat in piscine, in bazinele de apa si este vandut ca solutie ieftina si efcienta impotriva microbilor. Putini stiu ce pericole majore pentru sananate se ascund in acest cel mai comun dezinfectant.

Studii recente realizate in Statele Unite ale Americii au aratat ca riscul de a face diferite forme de cancer este cu 93 la suta mai mare in cazul persoanelor care beau apa care a fost purificata cu clor, comparativ cu cei care nu consuma astfel de apa. Riscurile sunt valabile si pentru cei care inoata in bazine purificate cu clor si pentru cai care folosesc constant clorul in gospodarie, scrie Yahoo Shine.

Probleme respiratorii ale copiilor ar putea fi provocate de clorul din piscine, sustine un raport al Universitatii din Bruxelles. Cauza o reprezinta capacitatea clorului de a modifica permeabilitatea mucoasei respiratorii si prin aceasta o predispozitie pentru infectii virale si implicit forme severe de bronsita, astm si alte afectiuni din sfera respiratorie.

Cancerul de san a fost asociat cu utilizarea clorului. Greenpeace a emis in acest sens un apel in care se arata ca mediul sufera major din cauza consumului excesiv de clor si vorbea despre legatura directa care exista intre clorine si derivate de clor si cancerul de san.

Studiile au dovedit ca cel putin 16 substante derivate din clor, folosite ca dezinfectant, sunt responsabile pentru aparitia cancerului de san la cobaii de laborator. Clorul are capacitatea de a se depozita in celulele adipoase, ceea ce creste riscul mai ales in cazul femeilor de peste 40 de ani si cu precadere in cazul celor supraponderale.

Cancerul de vezica urinara este un alt risc major pe care il implica utilizarea clorului pentru dezinfectare si in apa de baut. Jurnalul American de Epidemiologie sustine ca cei care beau apa ce a fost purificata cu clor au un risc sporit sa faca cancer al vezicii urinare cu 35 la suta, dupa cum cei care inoata regulat in piscine cu apa tratata cu clor au acest risc crescut cu 57 la suta.

Citește și:
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...
Comentarii