Cum pot fi descoperite bolile in respiratia oamenilor

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 09:16
2924 citiri
Cum pot fi descoperite bolile in respiratia oamenilor
Foto: ecojustice.wordpress.com

In viitor, medicii ar putea sa ii diagnosticheze pe pacienti doar dupa respiratia lor. "Amprenta" unica a fiecaruia ii poate ajuta pe specialisti sa descopere unele afectiuni grave.

In prezent, fluidele din corpul uman sunt cele folosite pentru a ajuta la descoperirea unor afectiuni pe care oamenii le au. Conform Science Daily, cercetatorii de la ETH Zurich si de la un spital universitar din acelasi oras elvetian au propus extinderea analizelor si asupra respiratiei oamenilor supusi testelor de laborator.

Compozitia chimica a respiratiei lor poate oferi informatii precise referitoare la ceea ce este in neregula in corp. Cercetatorii elvetieni au preluat ideea din medicina traditionala chineza. In plus, eficienta ei este confirmata si de capacitatea soarecilor si a unor caini de a detecta bolile grave de care sufera oamenii doar prin intermediul respiratiei lor.

Specialistii vor sa gaseasca o cale de identificare a compusilor chimici prezenti in respiratie. Acestia au testat 11 voluntari si au descoperit existenta unui tipar chimic personal al respiratiei fiecarei persoane. In ea se gasesc anumiti metaboliti semivolatili ce pot fi folositi in scop diagnostic.

Aceste caracteristici chimice raman stabile, sustin expertii. In caz contrar, aceste trasaturi chimice nu ar mai putea fi de ajutor in scopul diagnosticarii.

Expertii urmaresc identificarea unui tipar constant care sa fie prezent in respiratia pacientilor ce sufera de afectiuni pulmonare. Sansele cele mai mari sunt de a descoperi biomarkerii specifici prezenti in respiratia unor astfel de pacienti.

In prezent, o asemenea metoda nu este folosita, insa rapiditatea cu care o boala poate fi diagnosticata pe aceasta cale o poate impune in practica medicilor pentru viitor. Ea i-ar putea ajuta sa urmareasca si efectele secundare ale unor tratamente pe care pacientii le urmeaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#analize medicale respiratie, #diagnostic pus respiratie, #boli descoperite respiratie , #boli