Cum poti evita cancerul si bolile de inima cu masuri simple

Sambata, 30 Martie 2013, ora 20:40
6708 citiri
Cum poti evita cancerul si bolile de inima cu masuri simple
Foto: Men\'s Health

Sanatatea noastra depinde de respectarea unor factori ce tin de alimentatie, activitatea fizica si o monitorizare atenta a valorilor glicemiei si colesterolului.

Specialistii americani ne ofera cateva sfaturi care ne vor proteja sanatatea inimii si ne vor feri de cancer, scrie Men's Health. Aceste doua tipuri de afectiuni sunt responsabile de un numar ridicat de decese in randul oamenilor.

Conform articolului publicat in revista de specialitate "Circulation", riscul de cancer scade cu 51%, daca aplicam aceste masuri. "Multe din obiceiurile care protejeaza impotriva bolilor de inima protejeaza si impotriva cancerului", spune Laura J. Rasmussen-Torvik, de la facultatea de medicina a universitatii americane Feinberg.

Sportul

Specialistii ne recomanda ca in fiecare saptamana sa facem cel putin 150 de minute de exercitii fizice de intensitate moderata si 75 de minute de exercitii de intensitate mai mare.

Greutatea

Pentru a nu avea probleme cu greutatea, este bine sa dormi in jur de 8-9 ore pe noapte. Intr-un studiu recent facut la Universitatea din Colorado, SUA, oamenii care dorm putin acumuleaza si kilograme nedorite. Mai multe ore de somn inseamna consumul unui numar mai mic de calorii si evitarea kilogramelor in plus.

Colesterolul

Valoarea colesterolului rau din sange poate duce la probleme mari de sanatate. Pentru a tine sub control colesterolul, o buna metoda este consumul de migdale. Acestea ofera corpului uman, in plus, si o doza importanta de vitamina E.

Tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala crescuta (hipertensiunea) iti poate crea si ea numeroase complicatii in legatura cu sanatatea corpului tau.

Specialistii ne recomanda sa mergem pe jos cel putin 150 de minute in fiecare saptamana.

Daca facem acest lucru, reducem riscul aparitiei hipertensiunii cu 34%. Scaderea ei cu ajutorul efortului fizic este posibila si in cazul celor care au antecedente de hipertensiune in familie.

Colesterolul si tigarile

Cel mai bine este sa mananci cate putin la fiecare 2-3 ore. In acest fel vei evita problemele care pot aparea in legatura cu nivelul colesterolului, afirma specialistul Keith W. Berkowitz.

In plus, pentru a completa toate aceste masuri sanatoase pentru corpul tau, renunta la tigari. Exercitiile fizice sunt o buna metoda care te ajuta sa scapi de acest obicei nociv.

Eliberarea de endorfine in corp este un ajutor care te ajuta sa treci peste momentele in care doresti sa fumezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sanatate boli afectiuni hipertensiune, #colesterol boli inima cancer , #boli