Dieta pentru hepatita C

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 11:57
40009 citiri
Dieta pentru hepatita C

Este esential ca dieta persoanelor infectate cu virusul hepatitei C sa fie una care sa previna excesul ponderal si acumularea de grasime. O alta grija pe care trebuie sa o aiba ele este aceea de a evita orice forma de toxiinfectie alimentara. O intoxicatie alimentara poate declansa o forma severa de insuficienta hepatica, iar de aici problemele risca sa scape de sub control. A treia conditie este renuntarea la alcool si fumat.

Persoanele infectate cu virusul hepatitei C prezinta un risc mult mai mare de a face diabet, motiv pentru care alimentatia trebuie orientata catre acele alimente care nu produc variatii ale nivelului de glucoza din sange, dar si spre alimentele care previn diabetul, scrie emed.

O alimentatie echilibrata poate mentine un nivel ridicat al imunitatii, ceea ce este o adevarata arma impotriva riscurilor asociate hepatitei C. Cei care sufera de hepatita C trebuie sa faca zilnic miscare, dar fara ca aceasta sa implice un efort fizic sustinut.

Sunt recoamndate sucurile naturale din fructe si legume, alimente proaspete, de calitate.

Fructele si legumele trebuie foarte bine spalate. Este util sa nu mananci pe strada si sa eviti mancarea de tip fast-food, indiferent de numele restaurantului. Este foarte necesara evitarea excesului de sodiu.

Practic nu exista alimente interzise, cu exceptia celor amintite mai sus: alcool, sare in exces si alimente de tip fast-food. Sunt permise si recomandate toate fructele si legumele, cerealele integrale (de baza in dieta), proteinele din carne slaba, lactatele degresate nefermentate, uleiuri vegetale, peste slab, nuci, seminte si migdale crude. Poti manca oua si soia.

Sunt interzise alimentele sarate, excesul de zahar si grasimile (sunca, salam, slanina). Trebuie evitate alimentele foarte bogate in fier (ficatul de pui si organele), dar si aditivii.

Bea cel putin doi litri de lichide in fiecare zi si consuma alimente bogate in grasimi sanatoase - ulei de masline, avocado, ulei de peste, seminte de in.

Evita remediile naturiste, ceaiuri si altele, daca nu ai recomandarea medicului. Evita, de asemenea, suplimentele nutritive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#hepatita C regim alimentar, #hepatita cronica dieta, #alimentatie hepatita C , #boli