Dureri pe care un barbat nu ar trebui sa le ignore

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 17:58
83961 citiri
Dureri pe care un barbat nu ar trebui sa le ignore
Buzzle

Multi barbati considera ca se cuvine sa fie cat mai rezistenti in fata durerii, acest lucru insemnand si sa nu mearga la un medic atunci cand simt ceva mai neobisnuit.

Si, desi este indicat sa nu cazi nici in extrema cealalta, adica sa te sperii de orice, devenind chiar ipohondru, sa suporti unele dureri fara sa faci nimic iti poate pune viata in pericol.

Pentru a sti cat mai multe despre ce nu e bine sa treci cu vederea, manofthehouse.com a structurat o lista cu cateva dintre durerile care ar trebui sa te trimita la un specialist.

1. Dureri de cap epuizante

Oricine mai are o durere de cap din cand in cand, cauzele fiind diverse, printre cele intalnite mai des numarandu-se stresul si agitatia. Insa daca simti dintr-o data dureri puternice, epuizante, diferite de ce ai mai avut pana acum, s-ar putea sa indice un accident vascular cerebral, un anevrism, o sangerare in zona creierului, o tumoare pe creier sau meningita.

In cazul in care durerea este insotita de amorteli, tulburari de vedere, confuzie, dificultati de vorbire sau de mentinere a echilibrului, mergi de urgenta la spital deoarece poate fi vorba de un accident vascular cerebral, iar in cazul acestuia trebuie actionat in cat mai scurt timp pentru a limita efectele negative asupra organismului.

2. Dureri abdominale persistente sau intense

De asemenea, aproape orice om a avut la un moment dat un disconfort la nivel abdominal cauzat cel mai probabil de o indigestie, insa, daca simti dureri persistente sau intense in aceasta zona poate fi vorba de: ulcer, anevrism abdominal (care poate cauza si dureri de spate si poate fi fatal), apendicita (mai ales daca durerea este pe partea dreapta, jos, a abdomenului), probleme ale vezicii biliare (poate fi nevoie de o interventie chirurgicala), pancreatita (in partea de sus a abdomenului) sau ocluzie intestinala (cere operatie).

3. Sensibilitate accentuata la nivelul scrotului

Daca zona respectiva este mai sensibila decat in mod normal si simti chiar si durere ar putea fi un semn de: torsiune testiculara (mai rar intalnita la adulti si mai des la copii), epididimita (o infectie la nivelul unui testicul), piatra la rinichi (durerea poate radia pana la scrot), cancer testicular sau o tumoare benigna, hernie inghinala.

4. Durere in piept

Aceasta poate fi un semn de infarct sau pneumonie, dar numai in cazul in care durerea sau doar disconfortul sunt insotite de transpiratie, greata, o senzatie care te face sa simti ca te sufoci, o apasare puternica in piept, furnicaturi care pot radia catre maxilar, gat sau brate, senzatie de slabiciune.

Rata de supravietuire dupa un infarct depinde direct de cat de repede persoana in cauza primeste ingrijire medicala. De aceea, este foarte important sa mergi la medic. De asemenea, in ceea ce priveste pneumonia, chiar daca nu trebuie actionat atat de rapid ca in cazul infarctului, aceasta se poate agrava semnificativ daca nu mergi din timp la spital.

5. Dureri de picioare

In cazul acestora poate fi vorba de tromboza venoasa profunda, care presupune formarea unui cheag de sange (tromb), cel mai adesea la nivelul gambei si coapsei. Este esential sa te consulte un medic daca durerea persista, deoarece cheagul poate calatori si ajunge la inima, ceea ce poate fi fatal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#dureri alarmante barbati, #dureri barbati, #simptome alarmante barbati , #boli