Muscatura de capusa: un pericol greu de detectat

Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:11
6173 citiri
Muscatura de capusa: un pericol greu de detectat
Foto: inquisitr.com

Capusa ne poate pune viata in pericol din cauza unei bacterii pe care o transmite prin muscatura ei. Bacteria Borrelia miyamotoi este greu de identificat si diagnosticat, dupa cum spun specialistii.

Oamenii de stiinta stiu de existenta acestei bacterii de mult timp, insa au observat-o la oameni abia in ultimii ani, scrie inquisitr.com. Borrelia miyamotoi este o boala legata de cunoscuta Lyme, ambele avand simptome asemanatoare gripei.

Aceste afectiuni sunt transmise de capusa care se gaseste pe caprioare in intreaga emisfera nordica. Capusele se gasesc si pe animalele domestice, ele hranindu-se cu sangele acestora, putand fi intalnite in special in lunile de vara.

Masuri de precautie

Capusele se gasesc de obicei in zone cu clima umeda si calda, ele avand nevoie de umiditate pentru a ramane hidratate. Capusa transmite numeroase boli, printre care se numara boala Lyme si o forma de encefalita. Aceste boli virale au simptome asemanatoare gripei, dintre care putem enumera frisoane, dureri de cap, dureri musculare, greata, varsaturi si eruptii cutanate.

Boala Lyme poate fi tratata cu succes cu ajutorul antibioticelor, in cazul in care este detectata de la inceput. Oamenii de stiinta au gasit o nou metoda de depistare a bacteriei responsabile de transmiterea acestei boli. Ca masura de precautie se recomanda atentie, mai ales in cazul in care cineva sta intr-un mediu in care se gaseste mult lemn si o vegetatie bogata. Cele mai bine este sa verifice daca nu are capusi pe corp si sa le inlature in cazul in care observa prezenta unora.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#capusa boala lyme, #borelioza boli capusa , #boli
Comentarii