Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Probleme cu stomacul de sarbatori? Iata 5 solutii naturale!

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 19:31
3980 citiri
Probleme cu stomacul de sarbatori? Iata 5 solutii naturale!
Foto: Top Sante

Crampe, arsuri sau gastrite care nu mai trec: stomacul este mai sensibil in perioada sarbatorilor, de aceea, problemele digestive se pot acutiza. Iata cum le puteti trata cu ajutoare din natura!

Sucul de varza calmeaza stomacul

Daca aveti probleme cu stomacul, puteti conta pe sucul de varza, potrivit Top Sante. Acesta are efect calmant asupra mucoasei gastrice, favorizand cicatrizarea in caz de ulcer. Sucul de varza se prepara cu ajutorul storcatorului de fructe si se consuma cate un pahar zilnic, pana la disparitia simptomelor.

Ghimbir, contra arsurilor gastrice

Adevarat tonic natural, ghimbirul poate fi folosit in caz de dureri stomacale, mai ales arsuri la acest nivel. In plus, ajuta digestia, elimina gazele intestinale si reduce senzatia de greata. Ghimbirul se poate consuma in stare proaspata, ca atare sau dat pe razatoare.

De asemenea, este indicata si infuzia de ghimbir, care se obtine din 0,5 grame de pudra de planta la o cana cu apa calda si se consuma de doua-trei ori pe zi. Pot fi administrate si capsule cu ghimbir, cate doua dimineata si la pranz, in timpul mesei, cu un pahar mare de apa.

Nalba de padure are efect antiacid

Stomacul sensibil poate beneficia de tratamente naturale pe baza de nalba de padure. Renumita pentru actiunea ei antiacida, calmanta si antiinflamatorie, planta ajuta la cicatrizare, favorizand regenerarea mucoasei gastrice protectoare. Nalba de padure este indicata sub forma de infuzie (o lingurita la o cana cu apa fierbinte), care se consuma calda, in momentul in care incep durerile. Se pot bea doua-trei cani pe zi. Alte plante cu aceleasi efecte benefice sunt lemnul-dulce si musetelul.

Argila verde, utila in caz de crampe

Problemele stomacului pot fi insotite adesea de crampe dureroase. Acestea pot fi tratate cu argila verde, utilizata sub forma de cataplasme. Se amesteca argila cu apa calda, pana se obtine o pasta groasa si se aplica pe abdomen atunci cand incep durerile. Se lasa sa se usuce si se clateste apoi cu apa calda. Cataplasma se poate aplica ori de cate ori este nevoie.

Anasonul usureaza digestia

Anasonul este apreciat de mult timp pentru virtutile digestive. Daca aveti probleme cu digestia, puteti incerca aceasta planta care calmeaza durerile abdominale de origine digestiva. Se recomanda anasonul stelat sub forma de infuzie (un fruct de anason stelat la o cana cu apa), dupa masa, mai ales daca mancarea este bogata in grasimi. De asemenea, pentru o digestie usoara, se poate mesteca anason verde dupa fiecare masa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#remedii probleme digestie , #boli