Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Psoriazisul, simptome si diagnosticare - Ce spune medicul

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 20:40
37561 citiri
Psoriazisul, simptome si diagnosticare - Ce spune medicul

Psoriazisul este o boala cronica inflamatoare a pielii, ale carei cauze sunt necunoscute. Exista o oarecare tendinta a dezvoltarii acestei afectiuni pe baza genelor mostenite, dar nu este contagioasa.

Aceasta poate sa aiba perioade mai blande, unele in care sa nu se manifeste aproape deloc si altele extrem de dure, aparent fara vreun motiv care sa influenteze aceste schimbari, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon.

Psoriazisul se manifesta prin zone cu piele extrem de uscata, care se cojeste. Asta se intampla din cauza celulelor pielii, care mor mult mai repede decat ar fi cazul, din cauza anormalitatilor la nivelul limfocitelor din sange.

Cel mai adesea, boala afecteaza pielea de pe coate, genunchi si scalp.

Unele persoane au un nivel atat de bland, incat nici nu isi dau seama ca au aceasta boala, gandindu-se doar ca au pielea mai uscata. Altele sunt mai ghinioniste si au un stadiu atat de avansat incat intregul corp este acoperit de piele rosie, iritata, care mananca, groasa.

Psoriazisul este considerat ca fiind o afectiune fara leac. Este posibil ca el sa nu se manifeste pentru luni de zile. Persoanele afectate spun ca este mai violent in lunile de iarna, din cauza frigului.

Desi pacientii au toate varstele posibile, cei mai multi sunt diagnosticati in primii ani ai maturitatii. De multe ori, odata cu punerea acestui diagnostic incepe un lung sir de probleme, cum ar fi jena de a iesi in public, mai ales de a se dezbraca, stres emotional si chiar probleme la locul de munca, pentru ca inca exista oameni care se sperie de o conditie a pielii atat de banala si inofensiva pentru cei din jur.

Desi cauzele psoriazusului sunt necunoscute, de cele mai multe ori el apare la membrii aceleiasi familii. Sistemul imunitar joaca un rol foarte important, dar in ciuda unei cercetari de zeci de ani, motivul clar nu a fost pana acum descoperit.

Simptomele si semnele psoriazisului

In afara de zonele mentionate mai sus, psoriazisul mai poate sa apara si in zonele care sunt mereu supuse frecarii de haine sau de alte materiale, unde apar abraziuni si unde au existat sau inca sunt traume.

In cazurie mai grave pot sa apara zone afectate si in palma, penis si zonele care retin umezeala, cum ar fi intre fese sau sub sani.

Unghiile se pot ingalbeni sau apar pete pe ele, parand prima data ca ai de-a face cu o ciuperca sau o infectie oarecare. In final, ele pot sa cada.

Pe scalp, vei avea impresia ca ai matreata, aparand fulgi de piele uscata si zone rosii.

Din pacate, proriazisul este asociat cu problemele de articulatii in cazul a o treime dintre pacienti, asa ca pot sa apara zone dureroase si mai sensibile la lovituri.

In ceea ce priveste diagnosticarea bolii, se va tine cont de istoricul familiei, istoricul medical personal al pacientului, analize de sange si chiar niste radiografii, pentru a se vedea daca ste asociat cu artrita reumatoida sau osteoartrita.

Desi psoriazisul nu este o boala contagioasa, este posibil ca el sa fie transmis copiilor de la parinti, tocmai prin aceasta mostenire genetica.

In ceea ce priveste doctorii care pot trata cel mai bine aceasta boala, ei sunt dermatologii, care se vor sfatui cu reumatologi, pentru bolile asociate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#psoriazis simptome, #psoriazis diagnostic, #psoriazis cauze, #psoriazis doctori , #boli