Secrete care te feresc de boli

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 21:34
3101 citiri
Secrete care te feresc de boli
Foto: MSNBC

Se apropie perioada bolilor specifice iernii. Exista cateva secrete care te vor face mai rezistent in fata lor, prin intarirea sistemului imunitar.

Sistemul nostru imunitar este mai puternic decat ne putem imagina, dar trebuie sa il ajutam si noi prin respectarea unor reguli, scrie MSNBC. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au facut cercetari in aceasta privinta si au constatat ca exista lucruri cu totul surprinzatoare legate de actiunea unor celule imunitare.

Proteine

Daca veti consuma proteine la fiecare masa, atunci va veti intari in fata afectiunilor. Carnea fara grasime, de porc si de vita, te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar. Fructele de mare sunt si ele surse excelente de proteine, precum si soia.

Fructe si legume

Fructele si legumele consumate zilnic sunt si ele la fel de eficiente. Ele contin vitaminele A,C, si E. Vitamina A (care se gaseste in morcovi si legumele cu frunze de culoare inchisa) ajuta celulele albe sanguine sa lupte cu infectiile.

De asemenea, ea ajuta la reglarea sistemului imunitar. Citricele sunt o sursa foarte buna de vitamina C: lamaile, portocalele si grepfruit-ul sunt cele mai indicate in acest sens. Vitamina E se gaseste in alune si seminte.

Plimbarile

In plus, daca te plimbi cel putin 20-30 de minute pe zi, atunci vei fi si mai pregatit pentru iarna. Astfel, anticorpii si celulele sanguine albe circula mai repede prin corp.

Totusi, daca ai o activitate fizica prea intensa, atunci poti avea probleme, caci numarul de celule albe se va micsora.

Nu trebuie ignorat nici alcoolul. Excesul poate provoca probleme ale sistemului imunitar. In acest caz, riscul de a face infectii este unul mare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sanatate boli gripa raceala, #alcool vitamine fructe legume, #secrete feresc boli, #prevenire raceala iarna , #boli
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Ca de Obicei, ai uitat de ...