Simptome ale ulcerului - cum sa le recunosti

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 20:10
113925 citiri
Simptome ale ulcerului - cum sa le recunosti
Foto: Arhiva

Identificarea simptomele ulcerului joaca un rol important in punerea unui diagnostic corect. Problema este ca de multe ori acestea sunt confundate cu durerile de stomac.

Asta inseamna ca diagnosticarea gresita a acestor dureri va intarzia tratamentul necesar in caz de ulcer, aminteste Buzzle.

Pentru a ajunge sa inveti care sunt simptomele ulcerului, trebuie sa fii constient de modul in care actioneaza.

Ulcerul este de patru feluri: duodenal, esofagian, gastric si ulcer al diverticulului Meckel. Cel mai des intalnite sunt cel duodenal si apoi cel gastric.

Cel gastric este un ulcer peptic - o afectiune digestiva caracterizata prin arsuri -, cauzat de bacteria Helicobacter pylori.

Cum sa scapi de ulcer cu suc de cartofi

Primele semne

Un prim simptom al ulcerului este durerea stomacului asociata cu o stare de discomfort. Durerea, acompaniata de arsuri, poate sa apara si sa dispara din senin fara un motiv anume. Se domoleste cand mananci ceva si apare iar la cateva ore distanta, cel mai probabil in timpul noptii.

De asemenea, poti sa simti ca esti balonat, sa iti pierzi subit pofta de mancare, sa ai greturi si chiar sa vomiti.

Oboseala si senzatia de slabiciune sunt alte doua simptome ale acestei afectiuni.

A doua faza

De obicei, primele semne nu sunt luate in serios. Cu trecerea timpului si fara tratament, ulcerul se va extinde si apoi vor interveni urmaroarele semne: varsaturi cu sange sau de culoarea maro inchis, scaune cu sange si scadere in greutate ce nu poate fi explicata.

Acestea pot fi insotite de arsuri ce nu dispar oricat ai incerca.

Simptomele respective sunt foarte serioase si trebuie sa le acorzi atentie imediat ce apar. Chiar si in acest stadiu, boala poate fi vindecata.

Tratament

Imediat ce ai mers la doctor, acesta iti va prescrie antibiotice pentru a scapa de bacteria raspunzatoare, dar si alte medicamente pentru a reduce aciditatea. Dozele depind de gradul bolii.

Dupa cateva saptamani pacientul se va simti mai bine, dar va fi nevoie de cateva luni pentru ca sa se termine tot tratamentul. In aceasta perioada este bine sa se evite alcoolul, fumatul, aspirina si mancarurile condimentate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#simptome ulcer, #simptome boala ulcer , #boli