Stii ce infectii poti lua de la saloanele de ingrijire a unghiilor?

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 14:20
5009 citiri
Stii ce infectii poti lua de la saloanele de ingrijire a unghiilor?
Tudorcity

Mergand la un salon de manichiura si pedichiura scutesti timp si energie, insa stii ca de aici poti pleca cu diverse infectii?

Howstuffworks.com iti arata care sunt cateva dintre acestea.

1. MRSA

Stafilococul auriu rezistent la antibiotice - MRSA este o infectie rezistenta la antibiotice care poate lasa cicatrici mari, si poate duce chiar la amputare si deces. Desi nu este o afectiune intalnita frecvent, aceasta apare din cauza nerespectarii regulilor de igiena in ce priveste ustensilele folosite pentru manichiura.

Simptomele apar de regula in 24 de ore de la infectare si includ durere si senzatie de rigiditate la nivelul degetelor. In jurul zonei infectate pielea se inroseste si se inflameaza.

2. Gripa porcina

Virusul H1N1 se poate raspandi usor in astfel de locuri (ca si in alte spatii aglomerate). Acesta se transmite la fel ca si virusul gripei umane: daca o persoana infectata stranuta, tuseste sau are contact cu o alta persoana ori pune mana pe o suprafata care este atinsa ulterior de alta persoana. Virusul supravietuieste in afara organismului pana la opt ore.

3. Negii

Acestia sunt tumori benigne (necanceroase) produse de virusul Papiloma uman (HPV). Infectia se poate transmite prin contact direct. Cel mai indicat ar fi sa frecventezi saloane in care angajatii isi pun manusi chirurgicale noi pentru fiecare client.

Negii se mai pot lua si prin folosirea pietrei ponce de catre mai multe persoane, de aceea ar fi bine sa te asiguri ca aceasta este schimbata sau sa vii cu piatra ta de acasa. HPV mai poate provoca si alte infectii, din care unele care pot cauza chiar si cancer.

4. Piciorul atletului

Piciorul atletului este o afectiune provocata de o ciuperca ce se dezvolta intre degetele de la picioare si, uneori, si in alte parti ale piciorului.

Aceasta se poate transmite prin contactul cu pielea celui infectat si prin contactul cu obiecte atinse de piciorul celui infectat. Cand pielea bolnava atinge un obiect (podea, covor, haine, incaltaminte, etc), pe acesta raman fragmente microscopice cu ciuperca respectiva.

In saloanele pentru ingrijirea unghiilor cel mai adesea ciuperca poate fi luata din suportul in care sunt curatate picioarele, daca nu este igienizat cum trebuie. Cel mai bine este sa te asiguri ca angajatii salonului folosesc agenti de curatare antifungici.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#infectii salon manichiura, #infectii salon ingrijire unghii , #boli