Topul celor mai nimicitoare zece arme biologice

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 09:41
13552 citiri
Topul celor mai nimicitoare zece arme biologice
foto google

Despre arma biologica, s-a spus ca este mai periculoasa decat cea nucleara, pentru ca scapa mai usor de sub control. Iar, odata scapata de sub control, nu se stie unde va face ravagii, sau daca nu cumva se intoarce impotriva celui care a lansat-o.

Cele mai periculoase virsuri cunoscute pana in prezent au fost clasificate in topul de mai jos, asa cum informeaza portalul Infoniac.

Locul 10: Variola

Boala este cunoscuta din timpuri vechi si a fost eradicata prin vaccinare, dar este cert ca in laboratoarele militare virusul se pastreaza pentru caz de nevoie si poate sa reapara prin raspandirea de noi generatii de virusi. Se manifesta prin febra puternica, eruptii cutanate. Moartea intervine rapid. Pentru raspandirea ei, este suficienta trimiterea unei persoane infectate in zona tinta.

Locul 9: Antrax

In toamna anului 2001 s-a produs panica in lume prin transmiterea cu posta, in plicuri, a unui praf alb, purtator al bacteriei Bacillus anthracis. Din 22 de persoane infectate atunci, au decedat 5. Simptomele sunt severe: febra, probleme respiratorii, oboseala, dureri musculare, umflarea ganglionilor limfatici, greata, varsaturi, diaree. Fara ingrijiri medicale, sfarsitul este inevitabil. Cu ingrijiri, sansele de supravetuire sunt de circa 70%.

Locul 8: Febra hemoragica ebola

Perioada de incubatie este de 2-21 zile, dupa care incep simptomele: hemoragii, dureri de cap, dureri musculare, dureri in gat, slabiciune, diaree, varsaturi. In termen de 7-16 de zile de la declansarea bolii, are loc un sfarsit fatal in aproximativ 60-90 la suta din cazuri. Nu exista vaccin. Se raspandeste prin contact fizic, cu o persoana contaminata.

Locul 7: Ciuma

In secolul XIV, ciuma, denumita si "moartea neagra", a desfiintat 50% din populatia Europei. In Tara Romaneasca este cunoscuta "Ciuma lui Caragea" denumita astfel dupa numele domnitorului aflat atunci pe tronul Tarii Romanesti. Cronicile vorbesc despre 300 de morti zilnic numai in capitala. Astazi, exista tratament, dar daca el nu este aplicat in 24 ore de la declansare, sansele de supravietuire nu depasesc 30%.

Locul 6: Tularemia

Virusul francisella tularensis se transmite de obicei de la rozatoare, iar boala se manifesta prin simptome asemanatoare pneumoniei, urmand insuficienta respiratorie si decesul. Dureaza doua saptamani. In 1941, in URSS au aparut 10.000 de cazuri, iar in anul urmator s-au inregistrat 100.000. Cercetatorul sovietic Ken Alibek, care a inventat si vaccinul protector, a demonstrat atunci ca boala nu a fost un accident, ci rezultatul unui razboi biologic. Nimeni n-a putut stabili daca atacul a fost lansat de rusi sau de germani.

Locul 5: Toxina botulinica

La 12-36 ore de la inhalarea aerului care contine toxina, apar primele simptome: vedere incetosata, varsaturi si dificultate la inghitire. In acest moment, singura speranta este administrarea antitoxinei, dar ea nu este todeauna la indemana. In acest caz, situatia e grava: moartea survine in 24-72 de ore, in 70% cazuri. Aplicand antitoxina, riscul de deces scade considerabil.

Locul 4: Piricularia oryzae

Piricularia oryzae este o ciuperca, aproape inofensiva pentru om, dar ea ataca vegetatia, ale carei frunze se ofilesc si se umplu cu mii de spori de ciuperca. Acesti spori se multiplica rapid si se raspandesc de la planta la planta, distrugand culturi intregi care constituiau baza alimentara pentru animale si oameni. Amenintarea este indirecta, putand produce o foamete severa in zona infectata.

Locul 3: Pesta bovina

Teribila boala a ajuns pentru prima oara in Europa accidental, in secolul XIII, adusa de armatele lui Gingis Han, care invada continentul. Pericolul este si in acest caz indirect, respectiv distruge cirezi intregi de vite, care mor prin deshidratare, lipsind populatia de un aliment important in hrana omului: carnea de vita.

Locul 2: Virusul nipah

Boala dureaza 6-10 zile, prezentand la inceput simptome usoare asemanatoare gripei, apoi mai severe: encefalita sau inflamarea creierului. Pacientul simte somnolenta, dezorientare, convulsii, coma. Moartea apare in 50 la suta din cazuri, si nu exista in prezent nici o metoda standard de tratare sau de vaccinare.

Locul 1: Virusul himera

Ciuma, variola, antraxul pot fi tratate fiecare in parte. Pentru a face un virus netratabil, laboratoarele mortii au conceput generatii noi de virusi, cu gene combinate de la doi sau mai multi virusi. Orice tratament aplicat impotriva unuia din ei, nu-l va afecat pe cel de al doilea. Un astfel de atac nu a avut loc inca nicaeiri in lume, dar laboratoarele sunt pregatite. Un semnal ar fi nimicitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arme biologice nimicitoare, #virusuri nimicitoare fatale , #boli