Tratament pentru Ebola, in mai putin de 10 ani

Duminica, 28 August 2011, ora 12:36
1853 citiri
Tratament pentru Ebola, in mai putin de 10 ani
Foto: Arhiva

Unul dintre agentii patogeni cei mai temuti din lume, virusul Ebola, are o slabiciune structurala cheie, care ar putea fi vitala in dezvoltarea de medicamente pentru a trata febra pe care o declanseaza, au anuntat cercetatori americani saptamana trecuta.

"Aceasta cercetare identifica o proteina celulara critica de care virusul Ebola are nevoie pentru a provoca infectarea si maladia", a declarat Sean Whelan de la Harvard Medical School, in revista Nature, informeaza, duminica, ziarul britanic The Guardian.

"De asemenea, imbunatateste sansele de a produce medicamente ce combat direct infectarile cu Ebola", a precizat el.

Grupul spune ca a crescut soareci care produc niveluri scazute ale unei proteine cunoscuta sub numele de Niemann-Pick C1, care transporta colesterol in interiorul celulelor. Soarecii au supravietuit apoi expunerii la Ebola, care provoaca o febra hemoragica, si la un agent patogen inrudit, virusul Marburg.

Virusul este cunoscut pentru ca interfereaza cu procesul de coagulare a sangelui, drept urmare provocand deteriorarea si ruperea peretilor vaselor de sange.

Noua cercetare anuntata la Harvard este in consecinta extrem de importanta, releva ziarul britanic. Ea indica faptul ca proteina Niemann-Pick este folosita de virusul Ebola pentru a patrunde adanc in interiorul celulelor.

"Acest virus are nevoie de aceasta proteina", a declarat Kartik Chandran, de la Albert Einstein College of Medicine din New York. Soarecii care au mai putina proteina sunt foarte rezistenti la Ebola si virusul Marburg.

Componenta nu a fost inca testata pe soareci si trebuie sa dovedeasca ca este eficienta la primate non-umane.

The Guardian aminteste ca febra a fost detectata pentru prima data de medici in anii 1970, in sate aflate de-a lungul raului Ebola, in Republica Democrata Congo si este, de obicei, fatala la om. Au existat cel putin doua duzini de focare de Ebola in Africa, desi doctorii inca nu stiu exact modul in care se raspandeste virusul. Nu exista vaccinuri sau medicamente pentru a-l combate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#studiu tratament Ebola, #structura virus Ebola , #boli