Ziare.com

Un alt pericol al telefonului mobil pentru sanatate

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 10:30

   

Un alt pericol al telefonului mobil pentru sanatate
S-a tot afirmat ca telefonul mobil poate provoca boli incurabile precum cancerul. Aceasta afirmatie a ramas, insa, doar un mit. Pericolul vine din alta parte.

Telefoanele mobile prezinta, totusi, riscuri pentru sanatate. Ele pot provoca reactii alergice, cauzate de cantitatea de nichel prezenta in aceste aparate, informeaza io9.

Acest metal este printre cei mai intalniti alergeni, afectand 17% dintre femei si 3% dintre barbati la nivel global. Nichelul este prezent in multe obiecte pe care le folosim zilnic: chei, agrafe pentru hartie si chiar anumite monede.

De ce sa ne temem de telefonul mobil

Oamenii intra in contact cu astfel de obiecte destul de putin timp, fara a avea de suferit de pe urma unei alergii. In cazul telefonului mobil, pericolul este mai mare, deoarece il folosim pentru o perioada de timp mai mare.

Telefonul mobil, televizorul si cancerul

Reactiile alergice pot aparea la nivelul pielii, lasand urme in zona urechilor sau pe obraji. Medicii ne sfatuiesc sa avem pentru telefonul mobil o husa din plastic, pentru a reduce din simptomele care insotesc o alergie. Sau sa ne cumparam telefoane care sa nu aiba metal in componenta carcasei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4178 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pericole

Riscul telefonului celular
Un studiu efectuat recent in Japonia a confirmat faptul că undele radio emise de telefoanele celulare pot cauza probleme serioase aparaturii medicale din spitale. "La un test, un aparat inimă-plăman s-a oprit in momentul in care a fost folosit un telefon celular la o distantă de 45 de centimetri“, se spune in Asahi Evening News. Totodată, cercetătorii au descoperit că alarma a scos un sunet caracteristic in lichidul din perfuzor si a pompat medicamentul anticancer in momentul in care s-a folosit un telefon celular la o distantă de aproximativ 76 de centimetri de aparat. Aparatura cu radiatii X si tensiometrele au fost afectate si ele. Pe baza acestor constatări, Ministerul Postei si al Telecomunicatiilor recomandă ca telefoanele celulare să nu fie luate in sălile de operatie si in saloanele de terapie intensivă. Potrivit unui studiu, in aproape 25 de spitale din Tokyo există reguli cu privire la folosirea telefoanelor celulare, iar 12 dintre acestea interzic cu desăvarsire folosirea lor.
Accidente cauzate de telefoanele celulare
Drumul nu e singurul loc unde se pot produce accidente din cauza discutiilor purtate la celular. Functionarii gărilor din Japonia spun că pasagerii care asteaptă pe peron se lasă absorbiti de conversatiile purtate la telefoanele lor si uită unde se află. Printre recentele accidente semnalate de Asahi Evening News se numără acela al unui tanăr care s-a aplecat peste marginea peronului in timp ce vorbea la telefon. Cand s-a inclinat in mod inconstient in fata persoanei cu care vorbea, capul i-a fost sters de un tren care intra in gară. Din fericire, tanărul a scăpat doar cu "o tăietură deasupra ochiului drept“. Insă, intr-o altă situatie, "un elev de liceu care vorbea la un celular s-a aplecat peste marginea peronului si a fost lovit mortal de un tren de marfă“. Membrii personalului gărilor spun că oamenii isi scapă uneori din greseală telefoanele pe calea ferată. Un tanăr de 26 de ani care a sărit pe linie ca să-si ia telefonul a fost "strivit mortal“ de un tren. Functionarii gărilor le cer oamenilor "să nu uite că peroanele sunt zone foarte periculoase“.

 

Reactiile alergice pot aparea la nivelul pielii, lasand urme in zona urechilor sau pe obraji.

alergiile si probleme care apa sunt de mainile murdare. se spune ca tastatura calculatorului e murdara. dar cred ca si telefoanele tot asa.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor