Ziare.com

Alergatul inapoi arde de doua ori mai multe calorii

de Anca Serghescu
Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 10:42

   

Alergatul inapoi arde de doua ori mai multe calorii
Alergatul inapoi este indicat mai ales pentru persoanele care se recupereaza in urma unor rani suferite, el ajutand la redobandirea echilibrului. In plus, insa, dupa cum a aratat un studiu recent, arde un numar dublu de calorii.

Desi nu este ridicat la rangul de sport, cum e joggingul, de exemplu, acest tip de miscare este benefic organismului. In cadrul unui experiment recent, s-a observat ca atunci cand alergam inapoi, talpa este rulata pe sosea in sens invers, ceea ce face ca muschii sa munceasca mai intens si sa arda un numar dublu de calorii, relateaza Medical Daily.

Acest tip de miscare este mai cu seama potrivit pentru persoanele care au probleme cu genunchii, pentru ca impactul asupra acestora e mai bland, dar si pentru bolnavii de Parkinson, care au probleme cu echilibrul.

Studiul a mai aratat ca, acest tip de miscare, facut timp de 15 - 45 de minute, de trei ori pe saptamana, timp de o luna si jumatate, duce la pierderea a 2,5% din greutatea corporala.

E adevarat, insa, ca, desi distractiv, acest tip de a alerga este extenuant si trebuie introdus treptat in programul de exercitii fizice. Cum si pericolul de accidentare mai mare, cel mai bine e sa fie practicat pe o banda de alergat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor