Alimentele cu multi nutrienti si putine calorii

Sambata, 17 Martie 2012, ora 09:27
19742 citiri
Alimentele cu multi nutrienti si putine calorii

Cea mai buna metoda pentru a slabi sau pentru a-ti mentine greutatea corporala este aceea de a avea o dieta care sa includa o gama variata de alimente, astfel incat sa beneficiezi de toti nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului.

Incearca sa alegi alimentele cu cel mai mare aport nutritiv, astfel incat corpul sa fie aparat de boli si sa functioneze ca la carte.

De exemplu, fructele si legumele au un aport mare de vitamina C, care ajuta la sintetizarea colagenului, o proteina esentiala pentru piele, tendoane si ligamente, conform LiveStrong.

Ca antioxidant, vitamina C protejeaza celulele de radicalii liberi si previne bolile de inima si unele forme de cancer.

Fructele si legumele

Fructele si legumele sunt cele mai nutritive alimente din cate exista si cu cele mai putine calorii. Gasesti in ele potasiu, vitamina C, vitamina A, magneziu, acid folic si fibre pentru doar 25-60 de calorii pe portie. Cei mai multi nutrienti ii gasesti in spanac, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, morcovi, cartofi dulci, mazare, capsuni, afine, pepene galben, mere, pere, fructe uscate si fructe la conserva, neindulcite.

Cerealele integrale

Si cerealele integrale sunt alimente bogate din punct de vedere nutritiv si slabe in calorii. Alege sa consumi paine integrala, orez brun, paste integrale si oricare alt tip de cereale neprocesate. Ele iti ofera magneziu, fibre, vitamina B si seleniu.

In ceea ce priveste numarul caloriilor, acesta variaza. De exemplu, o felie de paine din grau integral are cam 70 de calorii, iar o jumatate de cana de orez brun are 110 calorii.

Produse lactate degresate

Produsele lactate ofera corpului elemente necesare pentru oase sanatoase, inclusiv vitamina D si calciu. Alegand varianta degresata vei obtine mai multe beneficii cu mai putine calorii, o portie avand in jur de 120 de calorii. Include in alimentatia zilnica lapte, iaurt si branza, daca este posibil toate degresate.

Carne slaba si legume cu boabe

Carnea slaba si legumele cu boabe au proteine, fier, zinc si magneziu. Mananca pui, peste si vita, cate o portie din acestea avand intre 140 si 155 de calorii. Un sfert de cana de fasole fiarta si gatita are in jur de 60-70 de calorii. Nu te rezuma doar la fasole, ci incearca si mazare, linte si boabe de soia.

Ai grija, insa, caci si daca mananci doar hrana sanatoasa te poti ingrasa in cazul in care depasesti cu mult portiile admise.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#alimente putine calorii, #calorii alimente nutritive, #alimente calorii, #alimente nutrienti calorii , #calorii