Cate calorii are painea

Luni, 28 Mai 2012, ora 23:56
113344 citiri
Cate calorii are painea
Foto: Arhiva

Exista ideea ca painea ingrasa. Realitatea este undeva la mijloc. Painea are calorii, dar este in acelasi timp un aliment esential pentru o nutritie echilibrata.

Painea ingrasa daca este mancata in cantitati prea mari sau daca este combinata cu unt, branza, dulceata, mezeluri sau alte alimente bogate in amidon si carbohidrati, adica cartofi, cereale si paste fainoase.

Esential pentru numarul de calorii si beneficiile pe care le aduce sanatatii painea este tipul de faina din care este facuta aceasta. O felie de paine alba are circa 25 de grame si intre 75 si 90 de calorii, in timp ce o felie de paine integrala nu depaseste 65 de calorii, scrie about.com .

Valoarea nutritionala a painii nu se limiteaza la continutul acesteia in proteine, glucide si lipide. Ea ne furnizeaza, in plus, cantitati importante de calciu, potasiu, fosfor si magneziu, precum si vitaminele B1, B2, B6, E si PP.

In mod normal, in cursul unei zile, in cadrul unui aport nutritiv in jurul valorii de 2000 de calorii, se consuma circa 200 de grame de paine, ceea ce inseamna aproximativ 500 de calorii.

Iata cate calorii contine fiecare tip de paine:

-In 100 de grame de paine alba sunt 258 calorii, 48 de grame de carbohidrati, noua grame de proteine, trei grame de lipide si 6 grame de fibre.

-In 100 de grame de paine intermediara sau din faina integrala sunt 246 calorii, 46 de grame de carbohidrati, 10 grame de proteine, un gram de lipide si sapte grame de fibre.

-In 100 de grame de paine de secara sunt 317 calorii, 66 de grame de carbohidrati, noua grame de proteine, 1,7 grame de lipide si 16 grame de fibre.

-In 100 de grame de paine de tarate sunt doar 194 de calorii, 44 de grame de carbohidrati, noua grame de proteine, trei grame de lipide si 12 grame de fibre.

-In 100 de grame de paine integrala de secara sunt 190 de calorii, 34 de grame de carbohidrati, cinci grame de proteine, un gram de lipide si naou grame de fibre.

Simpla comparatie spune totul despre diferentele esentiale care exista in diferitele tipuri de paine.

Cea mai buna solutie este sa alternezi doua-trei tipuri de paine, pe care sa le alegi in cunostiinta de cauza dupa ce ai analizat profilul nutritional al acestora.

Criteriile care conteaza sunt o cantitate cat mai mare de fibre, o valoare rezonabila a carbohidratilor si un numar cat mai mare de proteine.

Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
După alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, în Parlamentul European se anunță un nou grup parlamentar, „Suveraniști”, iar partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, a anunțat că a...
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS. În condițiile în care Alianța...
#paine alimentatie sanatoasa, #calorii zilnice, #faina integrala , #calorii
  1. Boala gravă la care se expun cei care beau din sticle de plastic
  2. Care este temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman? Când poate provoca canicula decesul
  3. STUDIU! Femeile, mai vulnerabile decât bărbații la caniculă
  4. Ce pariuri vei putea plasa peste 30 de ani?
  5. Totul despre baloane și cum să le umflați corect
  6. Ce poți face vara aceasta cu o pergolă retractabilă
  7. Cel mai mare vultur din lume se întoarce în Europa, după 50 de ani de la dispariția sa aproape completă
  8. Cum să te răcorești pe caniculă, în timpul sarcinii
  9. Cel mai înalt câine din lume a murit la scurt timp după ce și-a primit titlul. „A fost cel mai bun uriaș” FOTO
  10. Probleme la intrarea în Turcia pentru românii care folosesc buletinul. De ce a fost întors din drum un turist