Corvoadele zilnice ard mai multe calorii ca Wii Fit

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 19:36
3483 citiri
Corvoadele zilnice ard mai multe calorii ca Wii Fit
foto: The Telegraph

Datul cu aspiratorul si curatatul baii ard mai multe calorii decat celebra consola virtuala pentru exercitii fizice Wii Fit, produsa de Nintendo.

Expertii britanici au descoperit ca efortul pe care il depunem in timp ce facem curatenie in casa ne ajuta sa ardem mai multe calorii decat exercitiile facute cu ajutorul popularei console Wii Fit, scrie The Telegraph.

Incercand sa verifice eficacitatea consolei Wii, specialistii revistei Which? Computing, ce testeaza cele mai noi produse aparute in Marea Britanie, au monitorizat efortul depus in 10 minute de utilizatorii consolei virtuale de fitness, comparandu-l apoi cu rezultatele obtinute de voluntari inarmati cu un aspirator sau o perie de curatat toaleta, in aceeasi perioada de timp.

Fara sa surprinda, rezultatele obtinute sunt mai degraba suparatoare pentru cei care au platit peste 250 de euro pentru antrenorul electronic de fitness.

In timp ce utilizatorii consolei Wii Fit au reusit sa arda doar 25 de calorii in 10 minute de exercitii, voluntarii ocupati cu "munca de jos" au reusit sa arda 34 de calorii spaland baia, respectiv 42 de calorii dand cu aspiratorul.

Mai mult, britanicii sustin ca in 10 minute pe banda de alergat o persoana consuma, in medie, 115 calorii.

"Cand vine vorba despre metodele traditionale de a face exercitii fizice, Wii Fit nu se poate compara cu o banda de alergat si nici chiar cu o bicicleta stationara", spun specialistii revistei.

In aceste conditii, cu toate ca noua consola de fitness se bucura de recunoasterea ministerului britanic al Sanatatii, Which? Computing le recomanda celor care vor sa scape de kilogramele in plus sa incerce alte metode de a se mentine in forma, sau macar sa-si faca mai des curatenie in locuinta.

"Consola Wii Fit are utilitatea sa, insa nu pot spune ca am incredere in reclamele costisitoare pentru acest aparat", spune antrenorul de fitness Andrew Colley, fostul director al departamentului de terapii sportive al clubului britanic de fotbal West Ham United.

Cu alte cuvinte, exercitiile fizice realizate cu Wii Fit pot fi intr-adevat placute, amuzante si utile, intr-o oarecare masura, insa cei care isi doresc cu adevarat sa slabeasca au nevoie de ceva mai mult decat le poate oferi aparatura scumpa si antrenorul virtual, inclus in pret.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#exercitii Wii Fit calorii, #exercitii consola Wii Fit , #calorii