De cate calorii ai nevoie

Duminica, 06 Mai 2012, ora 15:04
10905 citiri
De cate calorii ai nevoie
foto: arhiva

Necesarul de calorii zilnice variaza in functie de o suma de factori, de la caz la caz. Caloriile ingerate sunt combustibilul de care avem nevoie pentru a trai, pentru a mentine constanta temperatura corporala, pentru realizarea functiilor vitale de la respiratie, la activitatile intestinale si metabolice. Caloriile sunt materia prima a metabolismului.

Principalii nutrienti care genereaza energia sunt carbohidratii, proteinele si lipidele, fiecare cu rol precis. Carbohidratii elibereaza energie, proteinele sunt elemente de baza pentru muschi, tendoane, cartilagii, hormoni si enzime, in timp ce grasimile, in afara de rolul de protectie termica, ajuta si la transportul vitaminelor liposolubile si intervin in procesul de sinteza al hormonilor.

Corpul nu poate elimina excesul de energie, iar in cazul in care consumam mai multa energie decat este necesara, excesul de energie se transforma in grasimi. Acesta este si motivul pentru care fiecare dintre noi are nevoie de un anumit aport caloric zilnic, mai mare sau mai mic, in functie de varsta, sex, dar si in funtie de stilul de viata: sedentar sau activ, scrie about.com .

Bebelusi si copii de la 0-3 luni pana la 1-3 ani au nevoie de 500 kcal/zi pana la 1000 kcal/zi, copii intre 4-9 ani de la 1500 kcal/zi la 1700 kcal/zi, iar scolarii de 10-14 ani ajung la un necesar caloric zilnic care variaza de la 2000 la 2700 kcal/zi.

In cazul tinerilor si al adulti cu o activitate zilnica scazuta necesarul de calorii variaza de la 1800 kcal/zi la 2500 kcal/zi, iar pentru cei care au o activitate fizica sustinuta valorile cresc cu 350-550 kcal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#calorii mancare, #calorii necesare, #metabolism buna functionare , #calorii