Mananca inteligent. Afla cate calorii contin alimentele tale preferate

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 12:25
95431 citiri
Mananca inteligent. Afla cate calorii contin alimentele tale preferate
Foto: Arhiva

De cate ori mancam "automat" si abia apoi ne intrebam cate calorii am consumat? Chiar daca urmezi o dieta alimentara propusa de un specialist, ai foarte multe sanse sa consumi prea multe calorii. Afla in continuare cate calorii contin alimentele pe care le consumi.

Spre exemplu, uneori, mancarea nu are gust fara o chifla langa ea, insa trebuie sa ai grija- una singura contine 289 de calorii, potrivit How Stuff Works.

Un proverb britanic spune ca "un mar pe zi tine medicul la distanta", asta pentru ca, printre multe altele, fructul contine foarte multa vitamina C, protejeaza impotriva unor forme de cancer, protejeaza creierul si are un efect laxativ.

Un mar contine in medie 72 de calorii. Merele sunt foarte importante si este recomandat sa consumi cel putin unul pe zi.

Banana este un fruct cu foarte multe vitamine, insa are si ceva calorii in plus. O banana are in medie 105 calorii. Acest fruct trebuie consumat cand este copt, nu de culoare verzuie. Banana este un cocktail de vitamine, continand si fibre, magneziu, potasiu, zinc si seleniu.

Incearca sa eviti cat poti consumul untului, pentru ca are un continut caloric foarte ridicat. O lingurita de unt contine 102 de calorii.

In zilelele calduroase de vara cel mai bine ne racoreste o bere rece, insa cat de buna este aceasta pentru organismul nostru? 354 de mililitri de bere contin 153 de calorii. Insa putem face o exceptie in zilele caniculare si nu ne gandim la efectele ei, nu?

Daca va plac foarte mult lactatele, probabil ati aflat ca o felie de branza contine 113 calorii. In ciuda caloriilor, branza este foarte importanta pentru organism pentru ca este bogata in vitaminele A, B2, B12 si D.

85 de grame de piept de pui prajit fara piele si oase contin 142 de calorii. Foarte multe calorii pentru o bucatica atat de mica, nu?

O veste buna vine din partea cafelei. O ceasca de cafea neindulcita contine doar doua calorii. Dupa ce afli aceasta informatie poti sa bei linistita o ceasca de cafea pentru a prinde energie. Opreste-te totusi inainte de a doua si a treia ceasca. Cafeaua in exces iti da palpitatii si te agita inutil.

Dimineata, inainte de a incepe "fuga prin viata", iti pregatesti o omleta mare ca sa iti ajunga toata ziua. Este adevarat ca te vei simti satul si gata de drum, insa vei avea si 102 calorii in plus.

O portie normala de fasole verde este perfecta pentru a-ti potoli foamea si pentru a-ti pastra corpul intr-o stare buna, pentru ca are un continut caloric foarte mic, doar 40 de calorii.

Uneori simti nevoie sa incalci regulile unei diete echilibrate si sa te rasfeti cu un hot dog, insa ii cunosti cuntinutul caloric? Un hot dog iti aduce in plus 137 de calorii.

La fel ca si berea, Cola este o bautura preferata de multe persoane pe timpul verii, insa contine foarte multe calorii. Un pahar de 350 de mililitri de cola contine 136 de calorii.

Cand ajungi acasa dupa o zi de lucru stresanta ce poate fi mai delicios ca o portie de inghetata? Daca mai este si de ciocolata, cu atat mai bine. Insa acest rasfat te va costa adaugarea a 145 de calorii pentru 113 grame de inghetata.

In randul alimentelor care nu dauneaza foarte mult se numara ketchup-ul si mustarul. O lingurita de ketchup are 15 calorii. Iar doua lingurite de mustar contin 6 calorii.

Chiar daca este gustoasa si obisnuim sa o mancam cand suntem la birou, pizza contine foarte multe calorii, o singura felie avand nici mai mult nici mai putin de 298.

Un pahar de lapte pe zi este extrem de important pentru organism. Laptele de vaca este o sursa foarte mare de vitamina D, importanta pentru ca pastreaza oasele intr-o forma sanatoasa, protejeaza inima si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer, printre care si cel la san. Un pahar de 226 mililitri de lapte cu 2% grasime contine 122 de calorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#continut caloric alimente, #mancare numar calorii, #calorii mancare , #calorii