Mituri despre bauturile zilnice

Luni, 01 Februarie 2010, ora 08:55
1985 citiri
Mituri despre bauturile zilnice
Foto: bartendingschoolma.com

Bauturile pe care le consumam zilnic sunt foarte importante pentru starea generala de sanatate. Apa, cafea, suc, bauturi energizante sau ceai, despre fiecare exista cateva mituri pe care le auzi zilnic si nu ai intotdeauna siguranta ca aceste bauturi sunt benefice pentru organismul tau.

Contrar opiniei generale, bauturile energizante, pe cat sunt de eficiente pe moment, pe atat sunt de daunatoare pe termen lung. Exista bauturi energizante care nu contin calorii, dar nu uita de procesele chimice folosite pentru obtinerea lor, care pot dauna grav sanatatii tale, informeaza healthcastle.co.

Ai auzit de multe ori ca laptele dauneaza dietei tale pentru ca este bogat in calorii. Tocmai de aceea preferi sucul in detrimentul canii tale de lapte de dimineata si seara. In realitate, in timp ce sucul contine doar zahar si vitamine, laptele este bogat in calciu, potasiu si vitamina D, vitale pentru organismul tau.

Apa minerala contine mai putine calorii decat cea plata, la fel si sucurile acidulate. Nu uita insa ca bauturile acidulate contin indulcitori artificiali si sunt supuse unor procese chimice in timpul obtinerii, care pot dauna pe termen lung stomacului tau.

Berea te baloneaza si ai auzit ca daca o inlocuiesti cu vinul vei scapa de neplaceri. In realitate, atat vinul cat si berea te baloneaza. Un vin dulce contine mai multe calorii decat berea si, ca regula generala, o bautura mai dulce este intotdeauna mult mai daunatoare organismlui decat una amara, fara zahar.

Daca vrei sa reduci continutul de cofeina din bauturile zilnice, nu este suficient sa renunti la cafea. Contrar opiniei generale, nu numai cafeaua contine cofeina, ci si anumite tipuri de ceaiuri sau unele bauturi energizate, mult mai bogate in cofeina decat cafeaua.

Atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus sau pur si simplu sa adopti un stil de alimentatie sanatos, intotdeauna exista alegeri. Astfel, inlocuirea lichidelor din dieta cu altele, pe care le consideri tu mai sanatoase, nu este intotdeauna o alegere potrivita. Consulta nutritionistul inainte de a face inlocuiri drastice in alimentatia ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#mituri bauturi zilnice, #bauturi bogate calorii, #bauturi dieta , #calorii