Cancerul, invins de "doctoria lui Iisus"

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 10:40
15756 citiri
Cancerul, invins de "doctoria lui Iisus"

In ultimii ani, numarul persoanelor depistate cu maladii grave a crescut neasteptat de mult. Din disperare, multi bolnavi de cancer se agata cu ultimele puteri de fenomenul credinta, cum ca Dumnezeu ar putea face o minune si pentru ei. Rugaciunile lor, se pare ca au fost auzite, pentru ca recent a fost descoperit cel mai puternic antioxidant, pana in momentul de fata.

Efecte benefice ale astaxantinului

Carotenoizii sunt substante vegetale, pigmenti ai unor culori extrem de vii ca: rosul, portocaliul, galbenul, verdele, care dau culoare fructelor si legumelor. Specialistii sustin ca omul ar avea nevoie de 6 mg de carotenoizi pentru 24 de ore, dar, in realitate, noi, oamenii, consumam numai 1,5 mg zilnic.

Astaxantinul este produs de microalgele de apa dulce haematococcus pluvialis, care au o marime de doar de 0,1 mm si care sunt de multa vreme in atentia oamenilor de stiinta. Descoperirile recente au aratat ca aceste alge exista in doua forme: rosie si verde.

Conform cercetarilor facute de-a lungul timpului, s-a dovedit ca astaxantinul, pe langa faptul ca invinge cancerul, mai poate asigura efecte benefice si in alte maladii: efect antiinflamator asupra ochilor, scade riscul bolilor de inima, amelioreaza durerea in artrita reumatoida si osteoartrita, reduce efectele imbatranirii, tonifica muschii si inlatura oboseala.

In cartea sa, "Activitatea anticancerigena si modul de actiune al astaxantinului", Jyonouchi H. ne dezvaluie doctoria care poate invinge cancerul - astaxantinul - un carotenoid de exceptie, unul din cei mai buni regeneratori ai celulelor canceroase din organismul uman, potrivit surselor date de Algae-Facts.

Cercetarile recente au descoperit faptul ca efectul miraculos al astaxantinului in lupta impotriva cancerului se explica prin: efectul sau antioxidant si antiinflamator; optimizarea comunicarii intre celule prin asa-numitele "gap-junctions"; activarea enzimelor de faza I din ficat, plamani si rinichi care contribuie la combaterea nocivitatii substantelor carcinogene; modularea reactiei imunitare impotriva celulelor tumorale.

Asadar, este posibil ca aceasta sa fie o cale spre gasirea pietrei filosofale, din moment ce acele microalge reusesc sa intre in stare de somn zeci de ani. De asemenea, este o posibila legatura cu starea de somn a calugarilor isihasti (3-40 de zile), care reusesc sa conserve corpul uman asemanator procesului de hibernare la animale.

Despre alge

Alga haematococcus pluvialis poate avea aspectul unei cruste de sange, dar si aspectul unei alge de culoare verde. Ea poate fi intalnita in apropierea marilor si oceanelor, dar si in bazinele de mica adancime, care sunt umplute periodic cu apa.

Cercetatorii au descoperit ca responsabil pentru pigmentarea rosu-sangerie a algelor este oxidantul astaxantin, de unde si denumirea de "sangele lui Iisus" sau "doctoria lui Iisus" si ca functia de baza a acestuia in celula de haematococcus pluvialis este cea fotoprotectoare.

In acest sens, datorita functiei de aparare al astaxantinului, aceasta alga poate face fata peste 40 de ani verilor aride si iernurilor geroase intr-un somn adanc, in lipsa de hrana sau de apa.

Doar cand conditiile meteo sunt din nou potrivite, deci au la dispozitie suficienta hrana si apa si nu mai domina conditii de vreme vitrege, algele se trezesc din somn, devin active si isi recapata culoarea verde. Astfel, algele au supravietuit secetelor si erelor glaciare, datorita scutului protector oferit de astaxantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tratament cancer, #plante tratament cancer , #cancer