Ziare.com

Cancerul la colon, prevenit cu ajutorul aspirinei - vezi in ce conditii

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 12:17

   

Cancerul la colon, prevenit cu ajutorul aspirinei - vezi in ce conditii
Cancerul la colon poate fi prevenit cu ajutorul aspirinei, insa in functie de anumite trasaturi genetice ale fiecarui om. Cercetatorii au reusit sa personalizeze tratamentul profilactic al unor pacienti, in functie de ADN-ul lor.

Aceasta proprietate a aspirinei a fost descoperita acum 20 de ani, insa expertii in domeniu au mers mai departe in aceasta directie. Ei au observat ca efectul se manifesta la oamenii al caror ADN produce o cantitate ridicata dintr-o anumita enzima, scrie Fox News.

In cazul celorlalti, aspirina nu are aproape deloc efectul profilactic dorit, se arata in articolul aparut in revista "Science Translational Medicine". Doctorul Sanford Markovitz, profesor la o facultate de medicina din Cleveland (SUA), afirma ca efectul este garantat pentru cei care au un nivel ridicat al enzimei 15-PGDH in corp.

Metoda revolutionara pentru diagnosticarea cancerului la colon

O metoda riscanta

Trebuie stiut faptul ca aspirina are capacitatea de a provoca ulcer gastric si chiar hemoragii gastrointestinale, probleme ce se pot dovedi fatale. Expertii in domeniu nu recomanda administrarea sa cu acest scop, putand fi luata doar de persoanele care prezinta trasatura mentionata, afirma doctorul Andrew Chan, de la un spital din orasul american Boston. El este coautor al studiului de specialitate.

Cercetatorii au analizat informatii provenind de la 127.865 de persoane, in randul lor aparand 270 de cazuri de cancer colorectal. In cazul celor care prezinta un nivel ridicat al enzimei, riscul de cancer poate scadea chiar si cu doua treimi. Pentru ceilalti, riscul scade doar cu 10%, fiind posibil totodata ca el sa creasca. Cea mai sigura cale de a evita aparitia cancerului este reducerea cantitatii de carne din alimentatie, a alcoolului si a fumatului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3613 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor