Cancerul la prostata, tratat cu un medicament contra SIDA

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 15:41
4879 citiri
Cancerul la prostata, tratat cu un medicament contra SIDA
Foto: Medicalexpress

Cancerul la prostata se poate dovedi letal doar atunci cand apare o metastaza la nivelul sistemului osos. In multe cazuri, tratamentul aplicat pentru combaterea lui este eficient, insa specialistii au gasit o noua metoda terapeutica ce poate fi luata in calcul.

Cercetatorii americani au observat ca receptorul CCR5, cunoscut pentru rolul esential in tratamentul impotriva SIDA, poate fi implicat, de asemenea, in raspandirea cancerului la prostata si la nivelul sistemului osos, scrie Medicalexpress.

Doctorul Richard Pestell, de la universitatea Thomas Jefferson, spune ca testarea unui medicament de acest tip poate fi facuta imediat in astfel de cazuri, deoarece a fost deja aprobat de autoritatile medicale din SUA.

Rezultate promitatoare pentru pacienti

Noua cercetare se bazeaza si pe unele rezultate din 2012, care arata ca CCR5 ar avea un rol important in raspandirea formelor agresive de cancer mamar la plamani. Studiul de atunci arata ca celulele cu receptorul CCR5 erau atrase de un asemenea organ.

Dat fiind faptul ca acele celule canceroase ale prostatei sunt atrase inclusiv de creier si os, echipa condusa de Pestell a studiat rolul proteinei CCR5 in mestastaza acestui tip de cancer.

Astfel, cercetatorii au observat ca genele responsabile de raspandirea cancerului sunt, de asemenea, responsabile de semnalul receptorului CCR5. In urma administrarii unui tratament ce il blocheaza, in cazul cobailor, nivelul metastazei de la nivel osos si cerebral a fost redus cu 60%.

Astfel, pacientii care prezinta un nivel ridicat de exprimare a genelor CCR5 prezinta o rata de supravietuire mai mica in comparatie cu altii, afirma Xuanmao Jiao, implicat in aceasta cercetare. Articolul specialistilor a aparut in numarul din 1 decembrie al publicatiei de profil "Cancer Research".

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#tratament cancer prostata, #cancer prostata tratament , #cancer