Ziare.com

Cancerul la san, tratat printr-o noua injectie

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 20:23

   

Cancerul la san, tratat printr-o noua injectie
Specialistii americani din Boston, statul Massachusetts, au creat un nou tratament pentru cancerul la san. El consta in administrarea unor injectii in mameloanele pacientelor.

Cancerul la san poate fi vindecat, mai ales daca el este descoperit la inceput. In alte cazuri, cand e descoperit tarziu, rata de supravietuire este de 22%, scrie inquisitr.com. Acum, cercetatorii au gasit o noua metoda de tratare a cancerului mamar.

Ei testeaza in prezent injectiile facute in sfarcuri, scopul fiind de a lupta mai bine impotriva acestei maladii.

Specialista Silva Krause explica faptul ca un asemenea tratament poate diminua efectele secundare ale chimioterapiei sistemice, caci substantele respective trec prin toate tesuturile corpului.

Noua metoda ajuta si la evitarea descompunerii substantelor respective de catre ficat, ceea ce conduce la marirea eficacitatii tratamentului chimioterapeutic.

Injectiile facute direct in sani ajuta substantele sa actioneze direct asupra celulelor afectate.

Aceste injectii pot fi facute saptamanal sau chiar de doua ori pe saptamana, fara a provoca leziuni. Succesul tratamentului depinde de modul in care injectiile sunt administrate.

Expertii de la un spital pediatric din Boston, SUA, si de la universitatea Harvard au facut cu succes teste pe cobai, tratamentul putand fi aplicat si la oameni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor